Bakkeveen: verkiezingen, wat willen de partijen?

Wat hebben de politieke partijen in Opsterland voor Bakkeveen in petto? 

PB Bakkeveen en PB Siegerswoude hebben helaas hun gezamenlijke politieke avond van 7 februari 2022 wegens Corona maatregelen moeten aflassen. Op die avond zouden alle 8 politieke partijen, die meedoen aan de gemeenteraadsverkiezing, zich presenteren aan onze inwoners. Zij konden daar horen welke plannen de verschillende partijen hebben voor onze dorpen en zelf de wensen aangeven die leven in onze dorpen.

We willen de partijen nu alsnog de gelegenheid geven om zich te presenteren via onze dorpskrant de Slûswachter èn deze website. Alle partijen doen dat graag. Daarom kunt u hier lezen wat hun plannen zijn voor de komende 4 jaar.

Wie weet helpt u dat bij uw stemkeuze op 16 maart a.s.

Bestuur PB Bakkeveen.

Hierbij de links naar de betreffende partijpagina’s.

 1. Opsterlands Belang
 2. CDA
 3. Partij van de Arbeid
 4. ChristenUnie
 5. VVD
 6. D66
 7. FNP
 8. GroenLinks

Het Stemlokaal van Bakkeveen is in Dúnhoeke (bij zwembad). Woensdag 16 maart geopend van 7:30 tot 21 uur.

Dit is de instructie die de 8 deelnemende partijen hebben ontvangen:
We bieden u als deelnemende partijen aan de Opsterlandse gemeenteraadsverkiezingen 2 gratis mogelijkheden om toch informatie over uw standpunten in Bakkeveen te verspreiden. Wel hebben we wat extra beperkingen om ervoor te zorgen dat voor elke partij dezelfde mogelijkheden bestaan.

Dorpsblad De Slûswachter
In maart verschijnt dit blad op woensdag 9 maart. Dat is precies 1 week voor de verkiezingen. Voor alle 8 partijen reserveren we tweederde  A4. Deadline voor inleveren is woensdag 2 maart. Email de tekst naar [email protected]
Als de tekst maximaal ongeveer 380 woorden is moet het goed passen. De layout van de tekst wordt aangepast aan wat in de dorpskrant gebruikelijk is, maar de tekst zelf wordt niet gewijzigd, ook geen spelfouten oid. Er is ook nog ruimte voor een kleine foto dan wel logo. We plaatsen geen QR-codes, maar links naar bijv. uw website mogen wel in de tekst staan.

Dorpswebsite www.bakkeveen.nl
Op dinsdag 8 maart willen we onze verkiezingspagina publiceren. Van elke partij die informatie inzendt, wordt een onderliggende pagina gemaakt. Ook hier max 380 woorden en er mogen ook een paar (max 4 ) foto’s bij. Verder natuurlijk links (verwijzingen) naar externe sites. De input kunt u naar [email protected] sturen uiterlijk zaterdag 5 maart.

Publicatievolgorde per partij is dezelfde als de kieslijsten.

Geplaatst in: Bakkeveen

1 reactie op “Bakkeveen: verkiezingen, wat willen de partijen?

 1. Karel klein obbink zegt:

  Jan van Dalen beledigt andere partijen als hij suggereert dat zij hun oren laten hangen naar _de bestuurders uit de Randstad”Alle partijen luisteren naar ons en zijn op zoek wegen te vinden om ons meer mee te laten beslissen, Het raadgevend referendum, een idee van D66 is daar een goed voorbeeld van..Zo zou Wijnjewoude, na goede onafhankelijke voorlichting over de voor-en nadelen van een mestvergister mee kunnen beslissen.

Geef een reactie