Bakkeveen: Opsterlands Belang 2022

Waarom?

Vier jaar geleden hebben velen van jullie mij gekozen als gemeenteraadslid. Nu staan er wederom verkiezingen voor de deur. Jullie zien mijn naam weer staan op de kieslijst: plek 3 van Opsterlands Belang. Waarom kun je je afvragen en dat vraag ik mijzelf ook af. Waarom?

Tijd vliegt
Mijn werk is niet klaar, het komt ook nooit klaar. Maar ik heb afgelopen jaren ervaren hoe het gemeentehuis werkt, hoe de hazen lopen. Ik kan nu beter inschatten wat haalbaar is en wat veel tijd kost. Want 4 jaren zijn zo voorbij; vooral als je door corona beperkingen vaak alleen maar officiële vergaderingen hebt. Ik wil dus graag verder met mijn werk ….

Loze beloften?
Waar gaat de gemeenteraad over? Van veel geld wat er bij de gemeente “doorheen” gaat, ligt wettelijk vast wat er voor gedaan moet worden. Maar daar wel gestuurd kan worden, moeten we met minder bureaucratie meer geld beschikbaar zien te krijgen voor de inwoners en om initiatieven van de inwoners te ondersteunen. Want zonder geld zijn het vaak loze beloften.

Opsterlands Belang wil de OZB niet verhogen; het geld moet dan komen door een efficiëntere gemeentelijke organisatie: minder inhuur, geen dure rapporten waar we niks mee doen, etc Ambtenaren moeten dichter bij de inwoners komen te staan.

Hier heb ik de afgelopen 4 jaren veel tijd ingestoken. De gemeente heeft gereorganiseerd, maar is zeker nog niet klaar. Tips hoe het beter kan en ervaringen met de gemeente om van te leren, hoor ik graag.

En wat zijn belangrijke onderwerpen voor ons in Bakkeveen:

  • Voor senioren huisvesting op de vrijkomende Oanrin locatie èn starterswoningen op Aylvalan bouwlocatie.
  • Goede (recreatieve) fietspaden
  • Renovatie van De Brink met ruimte voor de toekomst
  • Basisvoorzieningen op orde
  • een realistische energie transitie, vooral nu het aardgas erg duur is.

 Waarom heb ik mij destijds bij Opsterlands Belang aangesloten?
Dit is de partij van de mensen, geen lijntjes en geen sturing vanuit Den Haag. Wij leven hier en we bepalen met z’n allen, binnen wat de wet toestaat, hoe we hier leven. Daar hebben we de bestuurders uit de Randstad niet voor nodig.

Stemmen
Graag zou ik met de ervaringen van afgelopen 4 jaren nog een periode in de raad willen om meer te kunnen betekenen voor de inwoners. Voor de inwoners van Bakkeveen, van heel Opsterland.

Mag ik jullie stem op 16 maart? Alvast bedankt om mijn werk weer een stap verder te brengen ……

Jan van Dalen, lijst 1, nr 3.

kijk op www.opsterlandsbelang.nl voor ons verkiezingsprogramma en andere informatie.

Geplaatst in: Bakkeveen

Reacties zijn gesloten.