De vlooienmarkt van 7 mei

Op deze pagina plaatsen we informatie voor standhouders (en publiek) voor de tweede vlooienmarkt van 2016.

 

[woensdag 4 mei]
De verwachting is dat alle niet-verharde terreinen goed gebruikt kunnen worden. Wellicht een paar kleine plekjes net niet, maar voor de rest is het droog. Mooi in het gras en paardenbloemen. Daarmee kan iedereen ook weer vlakbij de markt parkeren en hoeft het dorp niet meer met parkeren te worden belast.
Aan de verharde terreinen wordt nog ca 1 maand gewerkt. Het lijkt erop dat grote delen al goed gebruikt kunnen worden. Daarmee staat niets meer een goede en drukke markt in de weg. En ….. we zullen proberen om geen files te veroorzaken: er worden 2 ingangen tegelijkertijd gebruikt !

[zondag 1 mei]
Op de markt van 2 april waren de grasvelden nog te nat en de verbouwing van de verharde terreinen verliepen moeizaam. Daardoor was er plaats voor ca 250 standhouders (hoewel we er nog voor bijna 300 een plekje hebben kunnen vinden). Voor bezoekers waren de parkeerweilanden ook te nat en moest men ver lopen naar de markt.

We verwachten dat de beperkingen op 7 mei grotendeels voorbij zullen zijn. Hoewel de parkeerweilanden op zondag 1 mei her en der nog te nat waren, denken we dat de natuur (zon en wind) dat grotendeels hersteld zal hebben op zaterdag 7 mei. Volgens de weersverwachting valt er alleen op dinsdag wat regen. Met het goed drogende weer zal de draagkracht van de weilanden tijdig weer normaal zijn.

De nieuwe verharde terreinen zijn nog niet klaar. Het nieuwe deel is ongeveer 2x zo groot als tijdens de markt van vorige maand. Daarentegen is het laatste deel van de oude terreinen recent verwijderd. Per saldo mogelijk iets meer verharde ruimte. Maar bij voldoende droge weilanden zullen er geen problemen zijn.

Houd deze pagina in de gaten, voor het geval bovenstaande positieve verwachtingen later toch anders blijken te zijn.

 

[….april]
Hier stonden enkele mededelingen over de markt van 2 april en de wezenlijke beperkingen van die markt vanwege de “verbouwing” van de terreinen en de natte parkeerweilanden.

 

[12 maart 2016]
Er zijn 2 zaken die anders zijn dan voorgaande jaren: de terreinindeling en de aanrijroute vanaf  A7/Drachten.

Rijroute vanaf A7 en Drachten
Bij drukke markten treedt ’s ochtends nogal eens filevorming op tussen 6 en 8 uur. Dat willen we dit jaar voorkomen.
De file ontstaat door druk verkeer vanaf snelweg A7 en Drachten, wat door het drukke centrum van Bakkeveen wil rijden. Het verzoek is dat deze automobilisten Bakkeveen van de “achterzijde” binnenrijden en het centrum mijden. Het is een omweg van ca 2 km, maar filevrij !

Op het plein van Siegerswoude (ruim 2 km voor Bakkeveen) niet richting Bakkeveen rijden, maar richting Marum, De Wilp rijden (het kanaal kruisen).
Daarna is het steeds 1e straat rechts en je komt in Bakkeveen.

 

Terreinindeling
De terreinen rond het sportpark worden geheel opnieuw aangelegd. De vorige terreinen waren in 1968 aangelegd en daarna vrijwel nooit meer aangepast. Er wordt nu, in 2015/2016 een TOP lokatie aangelegd. TOP staat voor Toeristisch Overstap Punt. Deze vernieuwing wordt door provincie en gemeente betaald.

Op deze TOP-lokatie zullen ook evenementen worden georganiseerd, zoals de vlooienmarkt. In dat opzicht verandert er niets.

De terreinen zullen er wel anders uitzien wat betreft ligging: de verharde terreinen liggen verder naar achteren: dichter bij de horeca en zwembad. Bij de straat is een erg brede grasstrook gepland. Met de opstelling van standhouders zullen we een andere volgorde hanteren dan voorgaande jaren. Welke volgorde dat is, is nog niet bekend. Want ……

……. tijdens de markten van april en mei zullen de werkzaamheden nog gaande zijn. Dan zijn grote delen van het terrein wel bruikbaar en andere delen juist niet. Pas in de maand juni zal de oplevering plaatsvinden. Een paar dagen voor de markten is bekend welke verharde delen van het terrein bruikbaar zijn.

Verder kunnen natuurlijk de terreinen aan de overzijde van de straat gebruikt worden voor de markt en voor parkeren. De weilanden zijn beschikbaar voor standhouders en parkeren.

Voor standhouders die erg vroeg komen: lees de instructies ter plekke waar je je kunt opstellen. Beter: wacht op de marktmeesters. Die zullen er om 5 uur zijn.

We hopen dat we met z’n allen weer snel gewend zijn aan de nieuwe situatie.

Nieuwsgierig hoe het nieuwe TOP-terrein eruit ziet? klik hier.

Meer informatie over de markt: www.bakkeveen.nl/markt

Geplaatst in: vlooienmarkt_2016

35 reacties op “De vlooienmarkt van 7 mei

 1. Sandi zegt:

  Ja bezoekers wel allemaal braaf op de weilanden parkeren hé.

 2. struiner zegt:

  Ja ga vooral NIET in het dorp parkeren, dat geeft alleen maar overlast terwijl er MEER dan VOLDOENDE ruimte op de parkeerterreinen is.

  De parkeerterreinen die grenzen AAN de markt dus je loopt zo uit de auto de markt op!!!

 3. Laura zegt:

  Strengere parkeercontrole door de politie (liefst wekelijks) zou ook helpen, o.a. op het parkeren tegenover een kruispunt en het belemmeren van het doorgaand verkeer. 😁

 4. D.R. zegt:

  Wordt de achteromroute vanaf het plein Siegerswoude via de Dwarswyk naar Bakkeveen op Vlooienmarktdagen een éénrichtingsverkeer-route?

  • Tiny zegt:

   Niet zo mooi voor het verkeer dat op zaterdagochtend over de Dwarswyk (waar geen graskeien naast de weg liggen) de Bremerweg op richting Siegerswoude 🙁 moeten. Nu wordt het centrum van Bakkeveen wel vermeden maar krijg je overlast op de Dwarswyk (zonder graskeienstrook naast de weg)en de Bremerweg. Op beide wegen moet je gedeeltelijk van de weg om elkaar te kunnen passeren!

 5. Anoniem zegt:

  En graag niet op of voor ons terein dat we niet weg kunnen met de auto

 6. struiner zegt:

  hoe kunnen we nu weten welk terrein je bedoeld als je anoniem reageert?

 7. Roos zegt:

  Zojuist met twee volle auto’s vanuit Groningen weer terug gestuurd. Weilanden niet toegankelijk lekker stug allemaal. Beetje boos ook op ons want het staat tenslotte op de site…..zal wel aan mij liggen…maar dat wordt me hier niet echt uit duidelijk. sterker nog we hebben nog gebeld gister en neeeee reserveren is niet nodig. Maar van dat telefoontje kon niemand zich meer wat herinneren. Ik had best zonder auto op de weilanden willen staan want alles 4 trappen op sjouwen thuis was meer sjouw werk geweest. Bedankt flut organisatie!

  • Rob Sluiter zegt:

   Ja, die voorwaarschuwing was ook onduidelijk, ben ik met u eens..Er wordt gesuggereerd dat de condities beter werden..Wat is er dan in 8uren tijd gebeurd, wat het zo ongunstig maakte? Vervelend hè !? traplopen.. *lol* Vind ik ook niks,.. ik snap je frustratie.. dat zullen wel meerdere bezoekers (Vergeet deze groep ook niet he !) hebben gevoeld vandaag en de marktkooplui.. Ik zou eigenlijk zeggen @ Organisatie volgende keer gratis toegang op parkeerplaatsen en marktkooplui 50% korting en geef iedereen een gratis zak patat als goedmakertje.. ( Geintje hoor ! Dat kan natuurlijk nooit.. of?, verras me ..)

 8. Yoran zegt:

  wat een kansloze kut organisatie ben je als je telefonisch vertelt dat reservering niet nodig is. dat er genoeg plaats is en je je geen zorgen hoef te maken. vervolgens kom je daar lekker aan met je bakkie met spul kan je lekker op rotten. wat een sneu gebeuren. zo kan je je als organisatie toch niet profileren. zak lekker door je weilanden vol met stront en veel succes er mee

  • Debbie zegt:

   Complimenten voor de organisatie die hun uiterste best doen om het zo goed mogelijk voor iedereen te doen. Je zult maar de hele ochtend met van die onfatsoenlijke mensen te maken hebben. Die zich nergens wat van aantrekken en hele dorp blokkeren met hun auto’s. Hopelijk zijn de terreinen volgende keer beter en is het terrein bij Dundelle ook gereed. Dan is er voor iedereen weer plek. En als je het er dan weer niet mee eens bent blijf dan alstublieft weg.

   • Roos zegt:

    Serieus Debbie?
    Goede organisatie!!! Onfatsoenlijke mensen? Ik was vanochtend ontzettend fatsoenlijk al dan niet zwaar teleurgesteld. Organisatie heeft een bord voor z’n kop! Ik ben vanochtend zeer onfatsoenlijk door de organisatie behandeld. Dus jouw reactie maakt mij echt boos! Ik snap dat Yoran zijn woorden niet passend zijn maar jouw bericht vind ik echt niet kloppen.
    De berichten hier op de site zijn niet duidelijk! Hun laatste bericht laat zien wat een bord ze voor de kop hebben. We zijn helemaal niet gewaarschuwd. Sterker nog er staat dat de situatie verbeterd. Ik heb vrijdag ochtend gebeld en reserveren was absoluut niet nodig!

    • Mireille zegt:

     Ik ben van mening dat we wel gewaarschuwd zijn. 250 plekken en kom vroeg! 250 is een halvering van het aantal plekken van de eerste markt van vorig jaar (zie archief) als je vanaf 05.00 uur mag komen, waarom ben je dan niet om het zekere voor het onzekere te nemen om 05.00 uur gekomen!? Morgen kan je weer uitslapen!

  • Rob Sluiter zegt:

   Vrijheid van meningsuiting.. Ookal schrik ik uw taalgebruik, met de strekking ben ik het inhoudelijk wel eens..ook ik had en heb een katerig gevoel.. Ik was bezoeker met partner en er was geen parkeerplaats en we zijn teleurgesteld vertrokken.. de uitritten blokkeren doen we niet, dat is onfatsoenlijk , de plekken, die er nog waren, waren honderden meters verwijderd van de markt zelf en dat is niet praktisch zo lopen met eventueel gekochte goederen.. Ik begrijp uw gevoelslading en dat ventileert zich dan soms via zulke grove taal.. Ik snap het ook wel weer..

  • Theo zegt:

   Heel jammer dat taalgebruik van gefrusteerde Yoran. Geen opvoeding gehad. Alles is de schuld van anderen; hem treft natuurlijk geen blaam.
   Als de website regelmatig gecheckt was had hij het, net zoals wij, kunnen weten. De organisatie treft geen blaam.

 9. Truus zegt:

  Nou nou een beetje minder kan het ook wel, de organisatie probeert ook zijn best te doen. En ja het loopt allemaal niet zo mooi als de afgelopen jaren, en toen hoorde we niemand zeggen wat doen jullie het goed. Ik wil maar zeggen.

 10. Rob Sluiter zegt:

  Teleurstellend. Als bezoeker kom ik, omdat gisteravond alles een stuk beter leek op de parkeerterreinen bezoekers.. staat door organisatie beschreven op de site.. Zijn die velden dan ineens zo veel natter geworden in 8 uren tijd? Was gisteravond dan niet te zien, dat het tegenviel met de terreinen? Ik had me met partner zo verheugd op deze eerste dag en nu zijn we maar weggegaan.. geen Parkeerplaatsen.. en wij gaan natuurlijk niet de uitritten blokkeren in de belendende wijk..Wij hebben het weer zien gebeuren, dat is zo niet netjes.. We zijn maar vertrokken met een kater van deze ervaring.. Tuurlijk de organisatie doet heel goed werk, maar dit keer had men nog meeer kunnen anticiperen.. Wat is er zo veranderd tussen gisteravond 21.30u en vanochtend? DE volgende keer eerst eens met een auto de parkeerterreinen oprijden om te zien hoe de conditie is? En misschien gisteravond alleen nog via reservering toestemming had gegeven om te komen voor marktkooplui? Of had het desnoods afgelast.. enfin, leer hier lessen uit, want een tweede keer zou echt stom overkomen.. Dit is geen azijnpissen of gezeur, maar zo’n rit voor niks is niet leuk ! De waarschuwing vantevoren is denk ik té onvolledig geweest.. er wordt de suggestie gewekt dat de veldcondities beter werden en dat is dus onjuist geweest.. Een leermoment, dat is niet erg, als het ook maar geleerd wordt en onthouden.. Kop op ! Volgende keer beter .. want het is anders zo leuk ! Maar nu ff de kater wegdrinken..dit doet au ! voor de bezoekers..

 11. Anko zegt:

  er moet niet geklaagd worden bij de organisatie want die hebben hun best gedaan, klaag bij de gemeente want die hebben de boel niet gereed
  en dan het eindje lopen als de omstandigheden heel goed zijn en de mensen wel op de weilanden kunnen parkeren,waarom staat dan het hele dorp dan nog vol met auto`s en lopen de mensen een heel eind om een euro te besparen
  al die negatieve commetaar, blijf dan thuis
  weet je hoe dat voelt voor de organisatie.

  • Rob Sluiter zegt:

   Praat het maar weer goed Anke..(Rutte 2) ..als het nog een keer gebeurd blijven we ook thuis.. De organisatie organiseert het, dus die zijn verantwoordelijk.. punt ! Dus.. ik maak zelf wel uit over wie of wat ik klaag..

 12. Postma zegt:

  Anke, wie is Anke?

  • Roel Sluiter zegt:

   Anko bedoelde ik… stoort dit u? Ja? Kunt u nagaan hoe een slechte organisatie de meesten stoort..Ik hoor heel veel klachten om me heen, ik krijg mails van mensen via de mailbox, nou ..slechte beurt, zachtjes uitgedrukt..

 13. sybrand zegt:

  Achteraf was het misschien beter geweest deze eerste vlooienmarkt niet door te laten gaan. Maar ja…achteraf.

 14. Mireille zegt:

  Vervelend voor alle vrijwilligers die zoveel moeite doen om deze vlooienmarkten te organiseren en nu zoveel mensen hebben moeten teleurstellen.
  Maar ik was op tijd (we waren tenslotte gewaarschuwd!) om een plekje te bemachtigen en heb een erg goede markt gehad, goeie handel, leuk volk en een mooie plek op het nieuwe terrein. En samen met mij nog 249 andere standhouders denk ik. Die positieve noot mag ook opgemerkt worden en doorgegeven aan de vrijwilligers die om 05.00 vanmorgen mij met een glimlach op hun gezicht naar mijn plekje leidde. Tot 7 mei allemaal!

 15. Anna zegt:

  Petje af voor de vrijwilligers!! Wij hebben de site goed in de gaten gehouden, zijn vroeg vertrokken van huis en hadden een mooi plekje! Ondanks de beperkte ruimte die er zou zijn, vonden wij de informatie op de site wel duidelijk. Goeie handel gehad, en een super gezellige dag. Bedankt. Tot volgende keer.

 16. Rob zegt:

  Was een mooie markt met wat opstart problemen maar mooie plaats gekregen en goed verkocht
  Bedankt,

 17. Palsma zegt:

  Wellicht is het een idee om de schoolpleinen tijdelijk beschikbaar te stellen voor standhouders uit Bakkeveen? Laden en lossen bij de ingang van het schoolplein en de auto vervolgens thuis parkeren. Je kunt daar best veel standhouders kwijt denk ik.

 18. Klaas zegt:

  Toch hulde voor de organisatie en alle medewerkers. Als standhouder weer een prachtige dag gehad ondanks de kou.

 19. gea zegt:

  Ondanks beperkingen als bezoeker prachtige dag gehad

 20. Ton zegt:

  Heh lekker de zomer komt eraan … tis weer tijd om je ff helemaal niet druk te maken … heet van het leven ,het is maar even …. op naar de volgende markt

 21. R. Sluiter zegt:

  @ Ton, zo is het… op naar een andere rommelmarkt. Ik lees, dat het wel tot juni duurt voordat overal weer ruimte is en geen parkeerproblemen..We slaan hier een paar maandjes over in Bakkeveen, van het leven genieten op een andere markt vooreerst, jazekr !!! Prettige zomer !

 22. san uit groningen zegt:

  op de eerste markt van 2 april geweest.. extra vroeg weg gegegaan van huis (zoals ze op de site adviseerde) en hadden een top plek.. leuke buren ernaast… ik zeg top gedaan organisatie.. (ook al hadden sommige mensen een bret voor hun hoofd om toch met aanhanger te komen) maar het was verder top!! ik zeg tot de volgende (morgen) en hebben dan lekker weer!!!

Geef een reactie