Impessie vlooienmarkt 3 september

Op zaterdag 3 september 2016 is de 10e markt van 2016 geweest. De voorgaande dagen was het mooi weer en het was de vraag of dat zaterdag ook nog zo zou zijn. Niet helemaal. Vrijdagavond al anderhalve mm regen. Daarvan waren zaterdagochtend vroeg de waterplasjes op het asfalt nog te zien, voor de rest was dat regenwater al weer in de bodem getrokken.

Zaterdagochtend bleef het lang donker. Wel tot na half 7. Dat kwam mede door de dikke bewolking en af en toe wat motregen. Standhouders hadden wat moeite om de aanwijzingen van de marktmeesters op te volgen: men zag ze niet (of wilde ze niet zien, hahaha). De standhouders begonnen echt binnen te rijden vanaf ongeveer half 6. Dat liep door tot 8 uur. Dit ondanks de af en toe wat regen. Ook het aantal bezoekers was voor 8 uur normaal; blijkbaar ook weinig gehinderd door het vocht en donkere luchten.

Later tegen 9 uur kwamen de eerste zwakke zonnestralen door en een uur later was het bijna zonnig ! Met 20 graden lekker weer. De bezoekers hebben zich niet door het weer tegen laten houden. Het is druk geweest en vele standhouders meldden een goede handel. Er waren 609 standhouders. Nog 2 markten te gaan in 2016: 1 oktober en 5 november.

Onze vaste fotograaf en reporter Jacob speelt deze weken mee in het openluchtspel in het aquaduct van Bergum ( “de Dwerskop”), dus moet je je behelpen met de foto’s van Wolter en de tekst van Jan.

Geplaatst in: vlooienmarkt_2016

4 reacties op “Impessie vlooienmarkt 3 september

 1. San zegt:

  Parkeerplaatsen goed gevuld…zo ook weer op de lytske kamp, skarkamp ed…. waardeloos elke keer weer!

 2. Jacob de Vries zegt:

  Helaas kan de vlooienmarktcommissie daar weinig aan doen. We stimuleren natuurlijk wel om op het parkeerterrein te parkeren via de facebookpagina en zo nu en dan in het fotoverslag op deze website, maar………het zijn openbare parkeerplaatsen waar iedereen mag parkeren.
  Misschien heb je een idee om het tegen te gaan.

 3. Laura zegt:

  Als in ieder geval de foutparkeerders regelmatig bekeurd worden, en dat zijn er veel (tegenover een kruising, op een stoep of oversteekplaats, etc), dan denk ik dat dit al erg ontmoedigend zal werken omdat de andere parkeerders dan ook zien dat er daadwerkelijk bekeuringen geschreven worden. Ik heb alleen helaas nog nooit een agent bij ons in de straat een bekeuring uit zien schrijven of überhaupt zien patrouilleren tijdens een marktdag.
  Verder wel een dikke pluim voor alle vrijwilligers hoor!!!

 4. Bas zegt:

  Ik heb op deze rommelmarkt een mooie racefiets gezien, maar was in dubio en heb hem niet gekocht. Is deze nog te koop? Het was een witte.

Geef een reactie