Impressie Vlooienmarkt 1 juni 2019

De 1e zaterdag van juni viel dit jaar precies in het Hemelvaartsweekend. En de weersverwachtingen waren ook goed: droog, temperaturen rond het middaguur stijgend tot iets boven de 20 graden. De ingrediënten voor een drukke vlooienmarkt.
Het werd inderdaad druk. Er zijn 783 standhouders vastgesteld. Dat is niet helemaal een record. Op de mei-markten van 2017 en 2018 zijn er resp 850 en 802 standhouders geweest. Het leek misschien deze keer wel meer, maar de stands waren ruimer opgesteld dan tijdens de record mei-markten.

’s ochtends iets na 4 uur werd er al handel gedaan bij de toen aanwezige 50 standhouders. De hausse aan binnenkomende standhouders was tussen half 6 en 7 uur. Ook na 8 uur kwamen er nog enkelen binnen; de laatste zelfs tegen half 11.
Publiek was ook vroeg. Het eerste parkeerterrein (P2) was voor half 8 al vol.
Deze grote toestroom van standhouders en publiek heeft nauwelijks tot niet tot files geleid: er waren steeds 2 inritten open.
Veel mensen kwamen trouwens lopend van de nabij gelegen campings en op de fiets. Het parkeren van bezoekers verliep ook vlot.

Bezoekers en standhouders bleven lang. Dit heeft bij vertrek rond 13 uur tot lange files op de weilanden geleid: iedereen wilde toen tegelijkertijd weg. Heel veel willen terug door het dorp Bakkeveen. Dat is wat een flessehals en dan duurt het gewoon lang. Beter is natuurlijk een een stukje om te rijden in oostelijke richting. Om 14 uur waren alle files opgelost en een uurtje later leek het alsof er nooit een markt was geweest.

Door het grote aantal standhouders werd de “spoeling voor de handel wel wat dunner”. Het in groten getale aanwezige publiek kon zoveel kiezen, dat er moeilijk gekozen werd.

 

Hieronder een paar overzichtsfoto’s van de markt.

Geplaatst in: vlooienmarkt_2019

3 reacties op “Impressie Vlooienmarkt 1 juni 2019

  1. Hennie Tiesema Hoekstra zegt:

    leuke plaatjes weer. ps zie ik een bruidspaar?

  2. Henk Hoekstra zegt:

    Wel heel veel standhouders dit keer .voor de marktbezoekers te groot om alles te kunnen bekijken jammer genoeg. vond het gezelliger toen het nog aan 1 kant was van het fietspad.

  3. g. wass zegt:

    Ja, de verkoop was matig. Mensen raken uitgekeken en wandelen dan wat verveeld langs. PS: komen er ook nog foto’s van 22 juni?

Geef een reactie