Impressie vlooienmarkt 7 september

Alweer een markt met een verwachting van slecht weer. Al 3x code geel gehad en 1x zonder code geel. Tijdens al die markten viel het weer eigenlijk wel mee; een enkele bui uitgezonderd. Maar de weersverwachting is belangrijk voor de komst van het aantal standhouders en deels de komst van publiek. Een deel van het publiek bepaalt nog op de dag zelf of men komt of niet. Voor de personeelsbezetting was al ingeschat dat het een kleine markt zou worden.

Vrijdagavond heeft het tot in de nacht naar zaterdag nog zo’n 9 mm geregend. ’s Ochtends om 4 uur was het vrijwel onbewolkt en een graad of 10; vrijwel windstil. Voor het eerst sinds vele markten geen korte broeken temperatuur.
Op buienradar zijn er vanuit het noordwesten wel buien in aantocht, maar met wat mazzel zijn die allemaal uitgedoofd als ze in Bakkeveen zijn. Dat zie je niet in de toekomst voorspelling van buienradar: die denkt dat de buien in de toekomst van gelijkblijvende intensiteit zijn.

Om kwart over 4 zijn er precies 20 standhouders. Een aantal is al helemaal uitgepakt. Vervolgens komen er maar heel weinig standhouders binnen. Er is meer publiek; zelfs voor 5 uur al iemand uit Leer. Ze dacht dat het vandaag mooi weer zou worden (volgens de Duitse weersverwachting …. ).

Rond half 6 begint het in het oosten wat lichter te worden en worden de silhouetten van de bomen zichtbaar. Pas tegen 6 uur wordt het wat drukker en langzamerhand wordt het “Dundelle-plein” volgebouwd. Tegen 8 uur blijken er 173 standhouders te zijn. Op een stuk of 15 na passen ze allemaal op verharde plaatsen.

Op de parkeerweilanden moest bij 1 van de doorritten rekening worden gehouden met een waterplasje. Het is al bijna anderhalf jaar geleden dat het zoveel geregend had. Voor de rest geen centje pijn …

Het was lekker druk op de kleine markt. Het weer bleef goed: de buien doofden nog steeds uit voordat ze bij Bakkeveen waren. En de zon scheen vaak uitbundig. Tja, met een uitbundige zon kon het niet uitblijven: om half 11 kwam er een stevige bui: kort maar heftig. Gelukkig scheen daarna de zon meteen weer. Dit heeft een 10-tal standhouders gekost en wat bezoekers. Daarna tot 12:15 uur nog een paar kleine buitjes die weinig invloed hadden op bezoekers en markt.

Dan om 12:15 uur een bui die uit het bijna niets ontstaat. Alles staat eventjes plas. Standhouders vertrekken heel snel. Sommigen wachten de bui (met onweer ook nog) af …. Om 13 uur was bijna iedereen vertrokken. Door de vele bezoekers en klein aantal standhouders is er goede handel gedaan !

Volgende markt is op zaterdagochtend 5 oktober (en daarna nog 2 november en dan is seizoen 2019 ten einde).

 

Geplaatst in: vlooienmarkt_2019

Geef een reactie