Update: vlooienmarkt 13 augustus …..

[vrijdagmiddag 12 augustus]
Het heeft weer meer en langduriger geregend dan verwacht. Op een paar plekken staat nog water: met name langs het voetpad richting centrum Bakkeveen en op 1 van de grasterreinen. Er zullen vanavond nog een paar rijplaten worden gelegd in 2 dammen om de toegang tot de terreinen te verbeteren. Verder hopen we dat het wat beter gaat drogen; de terreinen drogen nu nauwelijks omdat de vochtigheid van de lucht erg hoog is en de zon niet schijnt.
Houd morgen rekening met vochtige terreinen! Waarschijnlijk zijn er max 450 standplaatsen beschikbaar, dus 150 minder dan vorige week. Hier zullen we waarschijnlijk ook wel genoeg aan hebben, omdat er vorige week ook al markt was…..
Parkeren van bezoekers op de weilanden: dat lijkt wel goed te gaan.

[donderdagavond 11 aug]
Het wordt wat eentonig dit seizoen: alweer een mededeling over de conditie van de terreinen van de vlooienmarkt-Bakkeveen. Sinds het begin van het gebruik van de weilanden voor parkeren en later ook standhouders (in 2004) is een dergelijk grote aandacht vragende situatie voor de terreinen niet voorgekomen. Er is in Bakkeveen veel meer regen gevallen dan voorgaande jaren; hieronder ook enkele hoosbuien…..
Ook de renovatiewerkzaamheden van de verharde parkeerterreinen hebben ons parten gespeeld. Gelukkig is de renovatie vrijwel afgerond.

Zaterdag 6 augustus waren de meeste terreinen redelijk tot goed bruikbaar. Slechts een enkele van de ca 1500 auto’s heeft een duwtje nodig gehad om bij wegrijden weer genoeg grip te krijgen.

Na de markt van zaterdag 6 augustus heeft het (tot donderdagavond 20 uur) ca 15 mm geregend. Deze hoeveelheid is zodanig dat de terreinen minstens even goed bruikbaar moeten zijn als 6 augustus. Het is alleen afwachten hoeveel regen er komende nacht nog valt en hoe drogend het vrijdag overdag zal zijn.

In ieder geval zijn voor enkele natte delen maatregelen genomen: er is een waterafvoer aangelegd en de grond is voor een deel “geprikt”.  Hierdoor zijn de waterplassen van vorige week verdwenen.

 

 

 

 

Geplaatst in: vlooienmarkt_2016

Geef een reactie