Impressie vlooienmarkt 23 mei

We lopen wat achter met de foto impressie van de vlooienmarkten. Terwijl de markt van 6 juni al is geweest, volgt hieronder een verslagje van de markt van 23 mei. Het is de 3e markt in één maand: dit omdat er 5 zaterdagen in mei zijn en de organisatie niet kon kiezen in welk weekend de markt zou moeten vallen: Hemelvaartsweekend of Pinsterweekend. Dus toen allebei maar gekozen.

De weersverwachting was net als de markt op Hemelvaartsdag, weer wat regen en pas in de loop van de ochtend verbeterend. De voorafgaande vrijdag was (relatief gezien) prachtig met ca 18 graden en ook de volgende zondag is zo’n 18 graden en droog.

Zaterdag ’s ochtends tussen 4 en 5 uur was het nog erg rustig: zo ongeveer 40 standhouders aanwezig. En nog redelijk lekker weer: geen wind en ca 13 graden. Tijd voor een kopje koffie voor de dan nog 4 aanwezige vrijwilligers. Pas tegen 6:15 uur waren de verharde terreinen vol en is begonnen met de plaatsen van stands langs het voetpad richting centrum. Dan begint het ook wat te regenen. Geen grote hoeveelheden, maar eigenlijk te veel om uit te pakken.

Pas rond 9:30 uur wordt het pas echt droog en de eerste zonnestralen komen tegen 11:30 uur. Het is dan ook een stuk kouder geworden: meer wind en 10 graden. Het blijkt dat er ca 15 standhouders onverrichter zake zijn vertrokken door de regen. Er zijn uiteindelijk 274 betalende standhouders. Door dit relatief lage aantal en toch nog redelijk veel publiek, is er goede handel gedaan. Maar voor de standhouders die “op de wind” stonden was het weer afzien vanwege de koude.

 

Hieronder enkele foto’s (onze vaste fotograaf is pas vanaf juli weer beschikbaar).

Geplaatst in: vlooienmarkt_2015

Geef een reactie