Impressie vlooienmarkt 5 september

Zaterdag 5 september was weer de eerste-zaterdag-van-de-maand vlooienmarkt in Bakkeveen. Normaal al rond de 500 standhouders ….

Op donderdag 3 september hebben we het volgende gemeld:

Deze markt zullen we wat lastiger iedereen een plek kunnen geven en misschien lukt het ook niet helemaal. Het heeft afgelopen week erg veel geregend in Bakkeveen en het regent nu (donderdag) nog. Ook vrijdag zal er regen blijven vallen. Dat betekent:

  • De parkeerweilanden kunnen niet worden gemaaid; laat staan dat het gras kan worden afgevoerd. Houd dus ook op het deel waar normaal gesproken stands komen te staan het gras langer is dan normaal.
  • Voor het parkeren an sich is het wat langere gras geen probleem. Dat geeft meer stevigheid: donderdag zou het goed parkeren zijn geweest.
  • De grasstroken aan weerszijden van het voetpad (langs de straat) hebben maandagavond en dinsdag geheel onder water gestaan door de enorme hoosbui van maandagavond. Een deel van deze grasstrook (overigens wel kort gras) kan niet gebruikt worden.
  • Standhouders op de verharde terreinen wordt verzocht zoveel mogelijk in te schuiven om ook collega standhouders een gerieflijk plekje te kunnen bieden.
  • En nu maar afwachten wat het weer zaterdagochtend wordt…  We hebben de afgelopen anderhalf jaar erg veel mazzel met het weer gehad, dat houdt eens op……

Maar op vrijdag 4 september regende het maar liefst 20 mm. Dit was voor veel terreinen van de vlooienmarkt de nekslag: vele natte plekken. De strook langs de straat kon maar voor een klein deel gebruikt worden. Ook de parkeerweilanden begonnen nu toch ook zwakke plekken te vertonen.

We hoopten op niet meer dan ca 100 standhouders. Deze zouden dan op de verharde plaatsen kunnen staan en zou er nog voldoen parkeerruimte zijn. Uiteindelijk zijn er 77 standhouders geweest. De laatste kwam om iets na 9 uur binnen. Tussen 8 en 10 uur is het nog redelijk droog geweest, daarna toch weer wat meer buien.

De foto’s hieronder geven een beeld van de parkeerweilanden tijdens de markt: gras, gras en geen mensen en geen auto’s.

Vanaf 11:30 uur werden de buien talrijker en gingen velen huiswaarts. Er is nog redelijk wat publiek geweest tijdens de droge momenten.

Geplaatst in: vlooienmarkt_2015, Vlooienmarkten

1 reactie op “Impressie vlooienmarkt 5 september

  1. a.jutstra zegt:

    dit was een super markt veel mensen goed verkocht . 3okt denk ik veel plaatsen veel publiek maar veel lopers denk ik maar geen kopers.maar we hopen het beste maar.

Geef een reactie