Laatste vlooienmarkt 2015

Zaterdag 7 november was de laatste vlooienmarkt van 2015.
Het zou zaterdag af en toe regenen, maar wel warm zijn (ca 15 graden) en redelijk wat wind. Vrijdagavond was het nog slecht weer met wat regen. Dan is de vraag: komt er iets van de markt terecht of blijft iedereen thuis ….

Zaterdagochtend om 5 uur waren er ca 20 standhouders. Het was half bewolkt, een maanschijfje zichtbaar, ca 14 graden en eerst nog weinig wind. De buienradar was nog redelijk “leeg”. Tegen de middag werd de eerste regen van een front uit het westen verwacht. Viel dus best mee.

De verharde terreinen bij de sportvelden worden gerenoveerd en opnieuw ingericht in het kader van een provinciaal plan: het wordt een TOP lokatie (TOP=Toeristisch Overstap Punt). Dat gebeurt komende winter en is hopelijk per 1 april 2016 gereed. Dan kan de vlooienmarkt er weer  op.
Veel bomen in het vlooienmarkt gebied waren afgelopen week gekapt; ook de tennisbanen waren helemaal vrij gekapt. Het zag er dus allemaal wat ruimer uit voor de vlooienmarkt bezoekers. Het gaat niet erg snel, maar tegen 7:30 uur zijn alle verharde plaatsen vol: ca 100 standhouders hebben dan een plekje. Daarna komen er nog ca 15 die een plaatsje krijgen op het ex-voetbalveldje. In totaal dus 115 standhouders. De standhouders melden goede handel; er zijn veel bezoekers in verhouding tot het aantal standhouders.

Het parkeren van bezoekers verloopt wat moeizamer. De inrit van P1 was wat nat en verkeer moest van de uitrit gebruikmaken om P1 op te rijden. P1 kon deels gebruikt worden en P2 ook voor een klein deel.

 

De snert is vanaf 10:45 uur verspreid onder de standhouders. Bij het uitdelen van de laatste snert begon het al wat te regenen. Sommige standhouders kregen toen haast om te vertrekken en …. geen snert dus. Door de regen vertrok het publiek en de standhouders waren bijna allemaal om 12:30 uur vertrokken.

 

De vrijwilligers van de Vlooienmarkt hebben alle spullen een extra schoonmaakbeurt gegeven en in de winterstalling geplaatst. Over 5 maanden, begin april 2016 begint een nieuwe serie markten.

Opvallend was dat we het in 2015 wat minder goed getroffen hebben met het weer dan in 2014. Toen, in 2014, elke markt goed weer. In 2015 2x regen en 1x te heet. Desondanks maar 141 standhouders minder dan in 2014.
Door het wat mindere weer zijn de markten met goed weer meestal drukker. Dat was ook dit jaar zo met op de markt van 18 juli 703 standhouders en de markt van 1 augustus 757 standhouders. Ook records met parkerende bezoekers (P5 moest zelfs voor de eerste maal in haar bestaan gebruikt worden). Deze grote toestroom leidde wel tot langde files met soms 3 kwartier wachttijd. In 2016 zullen we beter op een grote toestroom zijn voorbereid door verkeer van 2 kanten te laten aanrijden en tevens 2 ingangen tegelijkertijd open te hebben. De “aanvoer”capaciteit verdubbelt hierdoor bijna.

Op zaterdagavond 14 november zal tijdens de “Bakkeveenster Cultuur Avond” Stichting Vlooienmarkt haar bijdragen aan organisaties in (en rond) Bakkeveen bekend maken.

Hieronder nog enkele foto’s van de markt. Onze vaste fotograaf was helaas verhinderd….

 

 

Geplaatst in: vlooienmarkt_2015

Geef een reactie