Nieuws van Schaakclub Bakkeveen

Het schaakseizoen van schaakclub Bakkeveen is alweer een paar maanden bezig. Op dit moment zijn er 22 actieve leden die elke woensdagavond in verenigingsgebouw de Driehoek in Wijnjewoude een levendige interne competitie spelen. De opkomst is elke week bijzonder hoog en er worden spannende partijen gespeeld in een uiterst ontspannen sfeer.

De interne mens wordt zeer goed verzorgd door de service van Ympe de uitbater die zo nu en dan met kaas en worst de schakers verrast. Heeft u ook interesse om eens te komen kijken en/of schaken?  Schroom niet en kom eens langs op de woensdagavond want …

schaken doet iets met je !

De schaakclub Bakkeveen doet zijn naam in zekere zin tekort want de leden komen niet alleen uit Bakkeveen maar uit de hele regio, van Appelscha tot Ureterp. SC Bakkeveen doet ook met drie teams mee in de reguliere- en bekercompetitie van de Friese Schaakbond en inmiddels zijn daar door alle teams al 3 rondes gespeeld. Deze uitwisseling met teams uit alle windstreken van de provincie is heel mooi en laat zien dat het schaakspel nog steeds populair is onder zowel jong als oud! Tot nu is het meest tot de verbeelding sprekende succes dit seizoen de overwinning van het Bekerteam tegen het veel hoger geklasseerde team van de Rode Loper uit Leeuwarden.

In de reguliere competitie van de FSB speelt elk Bakkeveens team spannende wedstrijden tot nu toe maar zijn de resultaten niet heel positief uitgevallen. Handhaving in de verschillende klassen waarin we spelen is dit seizoen de doelstelling.

Vanaf 2 november is de schaakclub ook begonnen met het “Open Rapid Kampioenschap” van Bakkeveen en omstreken. Aan de eerste ronde deden maar liefst 22 spelers mee waarvan 3 niet-leden. Dit kampioenschap wordt een keer per maand gespeeld van november tot en met maart op de woensdagavond. Er worden drie korte partijen gespeeld op een avond. Deelname is open voor iedereen, aan niet-leden wordt een kleine bijdrage gevraagd van € 5 per avond.

De volgende ronde is op woensdagavond 14 december, instromen vanaf dan is nog mogelijk. Dus meldt u zich snel aan! Kijk op de website (www.schaakclub-bakkeveen.nl) van de club voor meer

informatie of stuur een mailtje  naar:  [email protected]

Jasper Zijlstra

Geplaatst in: Schaken

Geef een reactie