Een Chess Queen op bezoek!

Zaterdagmiddag 13 mei wordt er een bijzondere simultaan wedstrijd  in Hotel Restaurant De Stripe tegen een bekende Nederlandse schaakster, Rosa Ratsma, georganiseerd.  Rosa behoord tot de top van het Nederlandse dames-, en meisjesschaak. In 2014 werd ze Nederlands meisjeskampioen in de categorie t/m 20 jaar. In 2018 werd ze derde op het Nederlands kampioenschap voor dames. Rosa maakt ook deel uit van het Nederlandse Olympiade team.

Ze is tevens ook voorzitter van de ‘Stichting ChessQueens’ die zich inzetten om binnen en buiten de schaakwereld om meer bekendheid en stimulans te geven aan vrouwen- en meisjesschaak. Voor meer informatie over de ChessQueens en hun activiteiten kunt naar de website gaan: www.chessqueens.nl

Ook schaakclub Bakkeveen kent het probleem dat er (te) weinig interesse is van meisjes/vrouwen om aan deze prachtige en nuttige sport mee te doen. En dat terwijl de club in 2001 is opgericht door Anne Marie Bongers uit Bakkeveen.  We hopen dat door Rosa’s bezoek de club in de toekomst kan worden versterkt met een aantal enthousiaste schaaksters!

Laat deze gelegenheid niet aan je voorbijgaan om je schaakkrachten te meten met een ChessQueen.  

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Jasper Zijlstra, of via [email protected]

www.schaakclub-bakkeveen.nl

Geplaatst in: Schaken

Geef een reactie