Vlooienmarkt 7 mei 2022

Een kort verslag zonder foto’s. Er was eigenlijk geen tijd voor foto’s. Want: het werd een erg drukke markt, terwijl we dat niet zozeer verwacht hadden. Reden: het weer was veel beter dan verwacht. En het aantal vrijwilligers was daar niet op ingesteld.

Na een lekker warme vrijdag zou het zaterdag kouder worden met als gevolg wat neerslag juist in de ochtend. En dat in een periode van weken waarbij het niet geregend had….

Standhouders waren ook niet vroeg op deze zaterdag. Waarschijnlijk werd het weer (de regen) afgewacht. Om 6 uur waren de verharde terreinen nog niet eens vol, terwijl er toch 610 boekingen waren. Maar na 6 uur kwam de stroom pas goed op gang. De buienradar werd ook steeds positiever !
De wat verlate toestroom leidde helaas ook tot een file, die pas tegen 8 uur weer was opgelost. Standhouders en bezoekers stonden in dezelfde rij, terwijl standhouders anders meestal wat eerder zijn dan bezoekers.

Hoe dan ook: om 8 uur  was de file weg; vrijwel alle standhouders “binnen” en bezoekers stroomden goed door. En wat nog belangrijker was: het weer klaarde op in plaats van wat regen. Daardoor werd het ook nog een lekkere markttemperatuur van tegen de 18 graden.

Er zijn erg veel bezoekers geweest: bijna een record aan betalende parkeerders, terwijl er maar ca 600 standhouders waren. Ook waren velen op de fiets of wandelend uit de omgeving. Sommige standhouders waren tegen 12 uur al uitverkocht…..

Om 14:30 was bijna alles weer verdwenen op een paar langzaam en zorgvuldig inpakkende standhouders na…..

Volgende markt: zaterdag 21 mei.

 

Geplaatst in: vlooienmarkt_2022

Geef een reactie