Impressie vlooienmarkt 15 oktober

De laatste markt van 2022, aan het begin van de herfstvakantie.

Gedurende de week werd de verwachting voor de zaterdag steeds minder slecht. Maar droog weer werd niet verwacht. De boekingen begonnen dan ook voorzichtig, maar op vrijdagavond waren er toch nog 191.

s’ Ochtendsvroeg trok de laatste regen weg. Daarna af en toe een klein buitje wat niet bevorderlijk was voor het uitstallen van de handel. Het donker maakte langzaam plaats voor het licht. Een gebroken bewolking, bleek. Dat gaf meer moed. Er werden zoveel mogelijk standhouders op verharde terreinen geplaatst. We wilden hen het natte gras niet aandoen. Het lukte ook net. Er kwamen uiteindelijk 170 standhouders opdagen.

De parkeerterreinen (gras) waren wat glad door de vele regen, maar stevig genoeg om de auto’s van de bezoekers te dragen. En de terreinen waren ook wel nodig. Toen om 9 uur, naar later bleek, het laatste buitje overkwam, was 1 parkeerterrein al vol. Er kwamen meer bezoekers dan verwacht. Daardoor ook goede handel voor de standhouders die de onzekere weersverwachting hadden getrotseerd.

De standhouders hebben allemaal een kom warme snert (leverancier Hotel De Stripe) aangeboden gekregen. Dit ter afsluiting van het seizoen. Richting 12 uur werd het rustiger en begonnen de eerste standhouders met opruimen. Om half 2 was ook bijna iedereen vertrokken. Even later begon het weer te regenen…..

Het einde van een seizoen. Tijdens de eerste markt een stevige sneeuwbui met veel wind, dan 9 goede markten op een rij en de laatste 3 markten die weer te kampen hebben met slecht weer.

Meer info over de markt (o.a. voorlopige data 2023): www.bakkeveen.nl/markt

Hieronder nog een korte foto-impressie

Geplaatst in: vlooienmarkt_2022, Vlooienmarkten

Geef een reactie