Impressie herfstmarkt 17 sep

Zaterdag 17 september 2022: de 11e markt van het jaar. Precies een jaar geleden nog ruim 500 standhouders, nu waren er maar 159 boekingen. Hoe dat kan? De hele week al wordt er voor het tweede deel van de week en het weekend regen verwacht. Toch waren er op dinsdag 13 september al ruim 100 boekingen: waarschijnlijk mensen die dachten dat de weersverwachting nog wel ten goede zou bijdraaien. Dit gebeurde niet. Uiteindelijk kwamen van de 159 boekingen er slechts 104 daadwerkelijk op de markt staan. De rest is thuis gebleven.

Zaterdag kwam er ongeveer om het half uur kwam een bui (en wind) van een paar minuten. Daarna zon en lekker rustig weer. Zo ging dat een groot deel van de ochtend. Na 11 uur hielden de eerste standhouders het voor gezien. Om 12:30 uur was bijna iedereen weg. Tot dat moment was er rond de 3 mm regen gevallen: niet veel, maar wel erg vervelend. En dat de meeste mensen weg waren om 12:30 uur was maar goed ook: er kwam een zware bui met veel wind over. Er waren op dat moment nog ongeveer 15 standhouders aan het inpakken. Hun spullen waaiden over het terrein. Iemand zijn hoed lag 50 meter verderop.

En werd er nog wat handel gedaan tijdens de markt?  Jazeker ! Al vanaf 5 uur in de ochtend, in het donker. In verhouding tot het kleine aantal standhouders was er veel publiek. En de bezoekers wilden blijkbaar niet met lege handen thuiskomen. De standhouders waren tevreden over de handel.

De volgende markt is op zaterdag 1 oktober. Benieuwd wat voor weer moeder natuur dan in petto heeft…. www.bakkeveen.nl/markt

Foto impressie van de markt en stortbui rond 12:45 uur. (Foto’s Martijn vd Vaart en Jan v Dalen).

 

Geplaatst in: vlooienmarkt_2022, Vlooienmarkten

1 reactie op “Impressie herfstmarkt 17 sep

  1. Jess zegt:

    Zeil erover, zeil eraf; zeil erover zeil eraf enz. Het leek wel een oefening en het ging ook steeds behendiger!! Alleen was dat niet echt het doel van mijn komst!! Maar ik sta eindelijk wel een keer op de foto, al is het maar mijn eenzame auto in de laatste hoosbui!!!😂
    Jess.

Geef een reactie