Impressie vlooienmarkt 18 mei

Het weer.
De laatste buitjes zouden laat in de avond naar het westen wegtrekken en daarna opklaringen vanuit het oosten. Redelijk warme nacht van 10 graden; temperaturen oplopend tot boven de 20 graden in de middag. Dat was de weersverwachting. Dan de realiteit. De buitjes trokken wat later weg tussen 5 en 6 uur af en toe een klein buitje (wat gedruppel). De plastic zeilen komen tevoorschijn !
Rond 7 uur komt de zon af en toe tussen de wolken door en rond 10 uur bezint het echt warm te voelen. Standhouders op de verharde pleinen krijgen het dan al warm en mensen in de schaduw hebben het nog een beetje koud.

Het is een (voor mid-mei althans) een drukke markt geworden met 605 standhouders. Misschien zat er nog iets van het inhaal effect in van de door het weer wat mislukte markt van 4 mei…. De publieke belangstelling voor de 605 standhouders was gemiddeld.

Alles verliep weer als normaal, met 1 uitzondering. We werden geconfronteerd met zwarte rupsjes die uit de eikenbomen neer dwarrelden. Dat was erg vervelend voor de standhouders die eronder stonden. De anders zo gewilde plekjes gaven nu aanleiding tot irritatie. Volgende keer zullen we een dag van te voren controleren of de rupsjes er nog zijn en zo ja, dan geen stands onder de bomen. Want ’s ochtends vroeg was er eerst nog geen rups te bekennen…

Volgende markt: zaterdag 1 juni.
Hieronder de “oogst” aan foto’s.

Geplaatst in: vlooienmarkt_2019

1 reactie op “Impressie vlooienmarkt 18 mei

  1. Jess zegt:

    Mooie plek, heerlijk weer en steeds doorloop van bezoekers. Nog niet eerder gebeurd bij mij, maar; helaas; in een onoplettend moment een zilveren munt van de tafel gestolen……jammer zulke dingen, maar een waarschuwing voor iedereen maar weer!! Dieven zijn overal, tot in de kringloop toe!

Geef een reactie