Impressie vlooienmarkt 2 juli

Weer een markt met veel onzekerheid in de aanloop er naar toe.

  1. De voortgang van de renovatie van de parkeerterreinen en doorgaande weg
    In goed overleg met gemeente en aannemer kon de doorgaande weg tijdelijk open worden gesteld. Het waren dan niet de klinkers, maar de puinbaan waar overheen kon worden gelopen en gereden. Op de markt van zaterdag 23 juli zou alles zo’n beetje klaar moeten zijn.
  2. De vele regen van de laatste weken die onverharde terreinen drassiger maakt.
    Her en der is de wachtafvoer de laatste weken al verbeterd. Slootjes zijn schoongemaakt om de waterafvoer te bevorderen. Helaas ging het vrijdagavond vlak voor de markt nog stevig regenen (ruim 5 mm). Daardoor toch weer wat meer waterplassen. Maar gelukkig ook voldoende terreinen die droog waren: dus iedereen heeft een plek kunnen krijgen en ook voor het parkeren waren er geen problemen.
  3. De weersverwachting voor de marktdag.
    Tja, die weersverwachting repte over af en toe regen in de ochtend. Uiteindelijk trok een bui rond half 7 ten zuiden van Bakkeveen langs en kwam daarna de zon geheel onverwacht door. Tot ca 10 uur vrij zonnig, daarna af en toe zon. Tegen 12 uur een korte stevige bui,. Die deed een aantal standhouders besluiten om toen al te vertrekken, helaas. In totaal kwamen er 284 standhouders. Dat zou bij een mooi-weersverwachting 2x zoveel zijn geweest. Vorig jaar op de eerste markt van juli waren nog minder standhouders aanwezig. Ook toen de oorzaak het weer: hittegolf met verwachte temperaturen tot 36 graden (het werd toen trouwens nauwelijks 30).

Hieronder een foto-impressie van de markt van 2 juli 2016

 

Geplaatst in: vlooienmarkt_2016

Geef een reactie