Vlooienmarkt 4 juni 2016

De markt van 4 juni was droog en alweer erg warm. Temperaturen tot boven de 25 graden. Een licht briesje gaf op sommige plaatsen wat afkoeling. Het werd een spannende markt. Op de vrijdagavond, 12 uur voor het begin van de markt werd Bakkeveen getroffen door een wolkbreuk.  Ruim 30 mm neerslag in 10 minuten tijd. Vele terreinen kwamen blank te staan. Behalve het losmaken van een verstopte riool/waterafvoer nabij het voetpad langs de Mjumsterwei was er weinig aan te doen.

In de ochtendschemering (met fantastische zonsopkomst) lager en her en der nog waterplassen. Eerst de verharde terreinen gevuld met vroege standhouders. Daarna om ca half 6 naar weiland P3. Hier waren alle waterplassen al bijna weg. Langs de straat en voetpad richting dorp was het uiteindelijk mogelijk langs 1 kant de te plaatsen; het lager gelegen deel tussen voetpad en straat stond nog grotendeels blank.  Ook op terrein P! waren de ondiepe greppels nog vol met water. Als noodgreep de auto’s van de standhouders boven de greppels geparkeerd, zodat de handel en de bezoekers droge voeten hielden.

Alle terreinen waren ondanks de vele regen voldoende stevig. Slechts  zwaar beladen standhouders moest de kar loskoppelen, omdat die in  het water was blijven steken. Veder geen er geen problemen geweest. In totaal zijn er 544 standhouders geteld.

Hieronder een foto impressie.

Klik hier voor de situatie van de voorgaande avond.

 

 

 

 

Geplaatst in: vlooienmarkt_2016

Geef een reactie