Impressie vlooienmarkt 5 september

De 10e vlooienmarkt van dit seizoen was er een om gauw te vergeten. Als organisatie hebben we er weinig uren aan hoeven besteden. Rond 11 uur was vrijwel iedereen vertrokken en konden we gaan terugkijken.

De weersverwachting was slecht: buien voor de zaterdagochtend en in de middag droger. Vrijdagavond had het nog stevig geregend, maar de nacht naar zaterdag is er slechts 2 mm gevallen. Tussen 5:30 uur en 6:00 nog wat regen en daarna droog. De wind ging liggen en het was lekker weer op de marktterreinen. De buienradar beloofde echter niet veel goeds.

Om 5:30 uur waren er 7 standhouders aanwezig. Tegen 7:30 uur tegen de 70. We hadden besloten de stand in een lange dubbele rij over het terrein, langs de restaurants en langs de straat (daar enkel) te plaatsen. Als er toch nog iets van de markt terecht zou komen, dan was het voor de bezoekers in ieder geval een mooi aaneengesloten geheel. Het werd tegen 8 uur echter nog zo “druk” dat we extra ruimte erbij moesten trekken. De parkeerweilanden waren nog stevig en hadden weinig last van de regen gehad. Deze konden dus gebruikt worden.

Er is publiek en er wordt handel gedaan. Dan wordt het 8:25 uur. De steeds donkerder wordende lucht laat vrij plotseling veel water los. Een stevige bui die tot na 9 uur duurt. Daarna blijft het wat regenen. Rond 10 uur eventjes droog. Daarna weer veel regen tot 11 uur. Veel standhouders hebben dan de moed al opgegeven en zijn vertrokken. Na 11 uur ruimen de laatste standhouders hun (natte) boeltje in de auto. Als de laatsten tegen 11:30 uur vertrekken kom de zon door ….. Publiek is tegen 11 uur ook allemaal weg en er komen nog nauwelijks nieuwe.

Volgende keer beter. Zaterdagochtend 3 oktober (en dan de laatste op 7 november).

Hieronder een impressie.

 

Geplaatst in: vlooienmarkt_2009

Geef een reactie