Bericht van de buurtagent

Wederom op verzoek van buurtagent zijn snelheidscontrole’s uitgevoerd.

 

Op maandag 12/10/09 van 11:15-12:15 uur op de Bremerwei (60 km zone).

Limiet lasergun op 85 km.

Proces-verbaal voor 23; 24; 25; 29 en 35 km te snel!! (dit na de wettelijke correctie!!).

 

Op dinsdag 13/10/09 van 10:30-11:15 uur wederom op de Bremerwei.

2 proces-verbaal voor te hoge snelheid.

 

 

 

Hans Elzinga,

buurtagent van Bakkeveen; Frieschepalen; Siegerswoude; Ureterp en Wijnjewoude.

 

Postbus 269, 8901 BB Leeuwarden
Tel. 0900-8844.
E-mail: [email protected]
 

Geplaatst in: vlooienmarkt_2009

10 reacties op “Bericht van de buurtagent

 1. G Noord zegt:

  Dit is heel goed om hier controle te houden want er zijn erbij die gerust midden op de weg blijven rijden en geen meter aan de kant gaan. pak ze maar aan .

  Ook mag er wel eens gecontoleerd worden bij het fietspad naar Siegerswoude. hier kom ik ook iedere keer auto tegen waardoor ik als fietser maar aan de kant moet.

 2. jacob zegt:

  wordt er op een 60km weg op 85km gecontroleerd? dus 35km te hard betekent dat er 85+35=120km per uur gereden is of begrijp ik het dan niet? en 120-60=60km te hard dat is dus rijbewijs kwijt.

 3. Andries zegt:

  Jacob dat is niet helemaal correct.

  Je wordt pas staande gehouden wanneer je meer dan 35 km te hard rijd.

  Dus als je snelheid wordt gemeten op 84 km/uur heb je geluk en mag je doorrijden. Rij je 85 km/uur dan krijg je een boete voor 25 km te hard (gaat nog wel 3 km meetcorrect af).

  Ik moet er wel bij zeggen dat ze de maximum snelheid op de Bremerweg iets beter mogen aangeven. Normaal mog hier namelijk altijd 80 gereden worden. Er staat nu als je Bakkeveen komt maar 1 lullig bordje.

 4. Jan zegt:

  Andries, de maximum snelheid op de Bremerwei is al enkele jaren 60km per uur.
  De Bremerwei valt nl. in de 60km zone. Aangegeven vanaf het Voorwerk Siegerswoude en ook nog eens aan het begin van de Dwarswijk gezien vanaf de Mjumsterwei.

 5. Johan zegt:

  Ik lees het zo. De maximumsnelheid is 60 km. De laser staat afgesteld op 85. Alles boven de 20 kilometer te snel gereden inclusief wettelijke correctie ontvangt een boete/procesverbaal. Of ontvangt iedereen die sneller rijdt dan 60 km inclusief wettelijke correctie ook een boete? Volgens mij niet, omdat deze wegen visueel niet zijn ingericht als 60 km en dus wordt er gehandeld alsof het 80 km wegen zijn. Maar alles boven de 80/85 wordt echt levensgevaarlijk, voor de autobestuurder en voor andere verkeersdeelnemers. Het is daar geen A7 of de Waldwei!

 6. Freek zegt:

  Bij een controle met een lasergun ontvang je niet zomaar een boete, maar alleen als je aangehouden bent.

 7. jacob zegt:

  en toch vind ik het raar, 60km is 60km dus al bekeuren bij 61km (na correctie) aanpakken die racers

 8. Andries zegt:

  Vind ik ook Jacob. Te hard is te hard, aanpakken die criminelen die het lef hebben om 61 te rijden. Waarom zetten ze er geen 30 kilometerbordje neer?? Dan kunnen ze tenminste nog meer bekeuringen uitschrijven.

  Als ze alle criminaliteit in Nederland eens te lijf gingen op dezelfde manier als ze de automobilisten aanpakken kan ik ermee leven!

 9. Johan zegt:

  Of wat te zeggen van gravelwegen? Grote stofwolken, geknetter van steentjes onder de auto. Of om de 10 meter verkeersdrempels waar je stapvoets over heen moet. Andries, waarom geen publieke schandpaal bij de brink voor lokale snelheidsduivels? Brengt meer leven in de brouwerij en meer toeristen met een goedgevulde portemonnee 😉

 10. Kurt zegt:

  Volgens mij vallen alle gevallen onder de tot 30km harder dan VMAX incl. ,meetcorrectie onder de Wet Mulder en niet een proces verbaal.

  Maar de lasergun op 85km in een (mijn inzien absurde -en slecht aangegeven) 60km zone vindt ik meer dan schappelijk en gezien de drukte op dit moment ook een redelijke controle.

  Volgens mij was er zaterdag 17 oktober ook weer een agent aan het controleren?

  Wat voor lasergun gebruik je?

Geef een reactie