FILM over teler RUURD WALRECHT in première!

Op 24 november a.s. gaat in de Tuschinkski-bioscoop te Amsterdam de documentaire EEUWIGE MOES van Catherine van Campen in première.

De film “Eeuwige Moes” gaat over het levenswerk van Ruurd Walrecht, die vanaf februari 1996 tot en met februari 2002 op ALLARDSOOG oude gewassen teelde.

Op deze kwekerij, DE OERAKKER, beheerde Ruurd samen met zijn vrouw Yvonne Kuiper een groot arsenaal aan historische groenten- en fruitrassen, evenals graanrassen. Dit had als doel om honderden bedreigde rassen voor uitsterven te behoeden en daarmee de biodiversiteit voor de toekomst te bewaren. Een GROENE ARK temidden van een wereld vol oprukkende genen-manipulatie ?

Nadat het echtpaar de kwekerij op Allardsoog moest opgeven, ging Ruurd alleen verder op een stuk grond van Beth Tikwa in Appelscha. Vervolgens richtte hij in Veenhuizen ?De Nieuwe Akker? op, samen met Boele Ytsma. Hier teelde hij vanaf februari 2004 tot en met maart 2006.

In april 2006 emigreerden Ruurd en Yvonne Walrecht naar Zweden. Het levenswerk van Ruurd (en later ook Yvonne) achterlatend in de genenbank van Wageningen.

Geplaatst in: Historie

Geef een reactie