Impressie vlooienmarkt 6 april

De eerste vlooienmarkt van 2024 zit erop. Het was voor de organisatie een spannende markt. Een groot deel van de terreinen is gras en de draagkracht van dergelijke terreinen is afhankelijk van het weer. Het meest lastige is “mooi weer op de dag van de vlooienmarkt” en “veel regen op de voorgaande dagen”. Dat gebeurde in de aanloop naar zaterdag 6 april.

In de maanden oktober tot en met februari heeft het erg veel geregend. Pas in maart wordt het wat droger. Hierdoor konden de terreinen op 21 maart pas worden gemaaid. Helaas in de eerste week van april weer veel regen en de grond zat nog vol met het regenwater van de afgelopen maanden. Reden om de boekingen stop te zetten op dinsdag 2 april om 16:35 uur. Toen waren er 331 boekingen. Daarna probeerden sommigen door te mailen (met soms mooie redenen) nog wel op de markt te staan, maar daar gaan we natuurlijk niet op in. Mailen helpt niet.

Er komt, met name vrijdag, veel regen. Ca 25 mm. Normaal gesproken is dat geen probleem, maar nu met de grond nog vol met winterregen, staat er her en der water en wordt het glad.

Zaterdagochtend plaatsten we de standhouders eerst op de verharde plekken. Als laatste komen de hoger gelegen delen van het glooiende grasterrein aan de beurt voor de resterende ca 60 standhouders.

De bezoekers parkeren hun auto ook op de hoger gelegen delen van de terreinen, ook op plaatsen waar anders standhouders hadden gestaan. Uiteindelijk loopt het goed af met parkeren; een stuk of 5 auto’s moesten geholpen worden omdat de wielen spinden. Het achterste stukje van het pad naar de parkeerterreinen moet worden gerepareerd en verbeterd. Hier stond water op en is daardoor kapot gereden.

Het is lekker weer geworden. Niet al te veel zon. Lekker windje en temperaturen rond of iets boven de 20 graden. Het is erg druk geweest met bezoekers, terwijl er maar dik 300 standhouders waren. Er is heel goed verkocht!
Achteraf blijkt dat we met 331 standhouders in deze omstandigheden een redelijk goede balans hebben gekozen. Volgende markt 4 mei….. www.bakkeveen.nl/markt 

Helaas geen foto’s beschikbaar, volgende keer beter.

 

Geplaatst in: vlooienmarkt_2024, Vlooienmarkten

1 reactie op “Impressie vlooienmarkt 6 april

  1. J Meulen van der zegt:

    hulde voor de organisatie

Geef een reactie