Bezuiniging vergoeding oud papier: Oproep

B&W Opsterland heeft onlangs alle scholen, verenigingen en kerken in Opsterland een brief verstuurd met de mededeling, dat de gemeente met ingang van 1 januari 2016 de vergoeding voor de inzameling voor oud papier wil afschaffen en overhevelen naar Afvalverwerker Omrin. Oorzaken: minder oud papier en dankzij nieuwe techniek (zijladers). Het jaar 2015 wordt gebruikt als overgangsjaar. Ik heb hierover schriftelijke vragen gesteld aan het gemeentebestuur (zie: http://opsterlanders.wordpress.com/2014/11/26/schriftelijke-vragen-fractie-opsterlanders-afschaffing-vergoeding-oud-papier/). Zodra de beantwoording binnen is, wordt deze op de website van Bakkeveen geplaatst.

Oproep:
Ik probeer de komende tijd te inventariseren welke organisaties in Bakkeveen benadeeld worden door dit bezuinigingsvoorstel en financieel gezien in welke mate dit aan jaarlijkse inkomsten gaat schelen. U kunt dat aan mij doorgeven onderaan dit bericht ‘Geef een reactie’. Bij voorbaat dank.

Johan Sieswerda, raadslid fractie OpsterLanders

Geplaatst in: Algemeen

5 reacties op “Bezuiniging vergoeding oud papier: Oproep

  1. Huub Bouma zegt:

    De opbrengst van het oud papier in Bakkeveen komt ten goede aan de
    Herv.Gemeente Opsterland Noord.
    Wat de inkomsten zijn weet ik niet,je kunt hiervoor kontakt opnemen
    met Gerke de Vries uit Wijnjewoude tel.0516-481776
    e-mail [email protected]

  2. Johan Sieswerda zegt:

    Bedankt, Huub, voor deze informatie. Ik zal Gerke even bellen.
    Uiteraard zal ik alles aan doen om de getroffen organisaties er niet op achterruit te laten gaan. Ik neem nu aan dat deze gemeentelijke besparing onomkeerbaar is ten voordele van Omrin, maar dat er mogelijkheden zijn om de gederfde inkomsten te compenseren. Ik heb al wat medestanders gevonden in de gemeenteraad …

    Word vervolgd.

  3. namens de oud papierploeg Bakkeveen zegt:

    Johan, Op een 24 nov. 2014 verzonden brief wordt gemeld dat op 11 nov. 2014 een besluit is genomen (getekend door B en W) om per 1 jan. 2015 te stoppen met de huidige manier van inzameling. 2015 wordt een overgangsjaar, zodat wij de vergoeding voor 2015 behoudt. Verder worden wij en nieuwe vrijwilligerscollectieven in 2015 door de gemeente uitgenodigd om over, een nieuwe vergoedingenstructuur met een vrijwillige inzet gerelateerd aan afval, te praten.

  4. opsterlanders zegt:

    Oud Papierploeg Bakkeveen, Bedankt voor de informatie.
    Kan ik jullie brief/aankondiging van de gemeente ontvangen?
    De gemeenteraad heeft namelijk ook een aparte brief ontvangen.
    En hoe groot is onze oud papierploeg op dit moment?

    Nieuws. Ik heb gisteravond tijdens de raadsvergadering van de gelegenheid gebruik gemaakt, door de brief van B&W te agenderen voor de raadsvergadering begin 2015, nadat de beantwoording van mijn schriftelijke vragen zijn ontvangen. Naast dat collegebesluit een financiële impact kan hebben op scholen, verenigingen en kerken vanaf 2016, zijn er ook politieke aspecten die ik verduidelijkt wil hebben. Mijn verzoek wordt overigens gesteund door een groep medestanders.

  5. Johan Sieswerda zegt:

    Beste mensen,

    Ik heb vandaag de beantwoording van B&W ontvangen met betrekking tot het besluit om de vergoeding voor ingezameld oud papier af te schaffen per 1 januari 2016. 2015 is een overgangsjaar met instandhouding van de gemeentelijke vergoeding. Zie:

    https://opsterlanders.wordpress.com/2015/01/13/beantwoording-schriftelijke-vragen-over-afschaffing-vergoeding-oud-papier/

    Het verzoek om dit onderwerp te agenderen voor een raadsvergadering heb ik vanavond ingediend bij de gemeente. Word vervolgd.

    Johan Sieswerda
    Raadslid fractie OpsterLanders

Geef een reactie