Impressie vlooienmarkt 16 oktober 2021

Zaterdag 16 oktober was er weer vlooienmarkt in Bakkeveen. Deze zaterdag was het begin van de herfstvakantie. Een ingelaste markt, omdat de markten van de maanden april, mei en juni geen doorgang konden vinden ivm corona.

Ook deze 8e markt van 2021 hebben we het weer droog gehouden. De temperaturen worden wel steeds lager: tot 10 uur rond de 8 graden en daarna langzaam stijgend naar 12 graden. Geen zon, maar gelukkig ook weinig wind; het koukleumen viel mee. De grasvelden worden wel steeds zachter: de 7 mm van de voorgaande vrijdagochtend deden daar geen goed toe.

Hoe dan ook: er waren 278 boekingen en daarvan zijn er 263 verschenen. De eersten stonden al om 4 uur in de ochtend te wachten, terwijl op de uitnodiging stond niet eerder dan 6 uur te komen. Pas tegen 8 uur werd het echt licht en konden de zaklantaarns uit. Op dat moment waren vrijwel alle standhouders binnen. Opvallend was het grote aantal kopers al in het begin van de vroege ochtend. Gedurende de verdere ochtend zijn er ook veel bezoekers geweest, ca 15% meer dan de markt van 2 oktober.

Standhouders hebben goed verkocht. Kleding ging minder dan vorige keer; andere goederen juist beter aldus betrokkenen.

Er is in 2021 nog 1 markt te gaan: zaterdag 6 november. Meer info www.bakkeveen.nl/markt

Onderstaande foto’s van Martijn vd Vaart

Geplaatst in: vlooienmarkt_2021

Geef een reactie