Gezellige seizoen afsluiting KidsVilla

Gezellige boel op de buitenschoolse opvang KidsVilla in Bakkeveen

Ouders vinden het vaak lastig om hun kinderen op te laten vangen door de buitenschoolse opvang. Er heerst nog altijd een taboe dat (werkende) ouders de verzorging en opvoeding niet uit handen moeten geven. Voor een deel van de ouders is het uitbesteden van de zorg voor kinderen sowieso taboe, terwijl de ouders die wel gebruik maken van formele opvang nog wel eens het gevoel hebben dat zij zich moeten rechtvaardigen. Het kan een zorg minder zijn om wel gebruik te maken van opvang en de opvang kan een goede partner in de opvoeding zijn.

Kinderen vermaken zich prima op de opvang en hebben ook hier net als op school of in de woonomgeving vaste vriendjes en vriendinnetjes. Een voordeel van buitenschoolse opvang is dat u niet telkens zelf van alles hoeft te regelen.

De tocht van school naar de opvang is al een gebeuren op zich. Hier komen de eerste verhalen over wat er beleefd is en wat de kinderen zoal bezig houdt. Op de opvang drinken en eten we wat, voordat we gaan spelen, en vervolgens kunnen de kinderen zelf bepalen wat ze willen doen. Er is van alles te doen: we kunnen heerlijk buiten spelen in de zandbak, op de glijbaan, op de step of voetballen en basketballen in de pannakooi. Maar ook knutselen, toneelspelen, lezen, in het keukentje spelen of met legoblokjes bouwen, het behoort tot de mogelijkheden. Veiligheid en gezondheid vinden wij erg belangrijk, dit is ook vastgelegd in ons beleidsplan en in protocollen.

In juni hebben we het jaar afgesloten met een survival voor alle kinderen van de bso, een fantastische dag! Vorig jaar is het vanwege de corona niet gelukt, maar jaarlijks sluiten we af met een leuke activiteit.

Onlangs hebben we een intentieverklaring getekend met Sûn Opsterlân. We zijn rookvrij, hebben moestuintjes, bieden iedere week fruit aan en hebben een gezond voedingsbeleid. Bewegen doen we door iedere dag buiten te zijn!

Op dit moment hebben we plek op maandag, dinsdag en donderdag. Mocht u belangstelling hebben of wilt u samen met uw kind langs willen komen om te kijken dan kan dat. Locatie: Foarwurkerwei 2 te Bakkeveen. (Recreatiecentrum De Waldsang)

Een inschrijfformulier vindt u op onze website: www.kovdebasis.nl en voor het maken van een afspraak kunt u bellen naar 0594-631266

Kinderopvang De Basis/KidsVilla.

Geplaatst in: BSO Kidsvilla

Geef een reactie