De Waldsang: theater “Wolf komt naar Fryslân”

Jonge theatermaker Folkert Wesseling stapt het podium weer op. 

Voorstelling ” De wolf, back in town”
Vorig jaar maakte Folkert is samenwerking met Herman van Veen en theatrale monoloog over de wolf. Een kleine en bescheiden voorstelling, perfect om te organiseren onder de huidige omstandigheden.
‘De wolf komt naar Fryslân.’ Het zou zomaar een nieuwskop kunnen zijn. En niet eens gelogen, want theatermaker Folkert Wesseling neemt het mystieke dier mee het podium op. De voorstelling “De wolf, back in town” speelde vorig jaar in juli al tweemaal op het Herman van Veen Arts Center en op de Veluwe, vlakbij het wolventerritorium. Dat was zo’n groot succes, dat hoofdrolspeler en initiatiefnemer Wesseling heeft besloten de voorstelling nu ook te spelen in “eigen” provincie.

De wolf; het is een van de meest gebruikte personages in sprookjes, mythen en fabels. Lang leek er voor het mystieke dier enkel nog een toekomst weggelegd in boeken en verhalen, maar niets is minder waar. De wolf is back in town. Reden voor theatermaker Folkert Wesseling om een voorstelling te maken over de wolf. Hij interesseerde zich erg voor alle nieuwsberichten die vertelden over opgemerkte wolvensporen, rondzwervende wolven, tot aan de vestiging op de Veluwe.

Enthousiaste reacties
Zijn solovoorstelling mocht rekenen op enthousiaste reacties. “Hoe één blonde jonge Friese kerel het voor elkaar krijgt om drie kwartier boeiend en humoristisch over een wolf te redevoeren. Van begin tot eind amuserend met veel wisselingen in tempo, verrassende wendingen, aangename overdenkingen, interactie met het publiek. Talentvol neergezet door Folkert Wesseling met onmiskenbaar een heerlijk Herman van Veen-sausje eroverheen. Een aanrader!”

Op de camping
“De wolf, back in town” is te zien op 30 juli op het recreatiecentrum “de Wâldsang” te Bakkeveen. Eigenaar Jan Willem Russchen werd ook enthousiast om in samenwerking met Folkert mensen weer wat leuks aan te kunnen bieden. Er is plaats voor veertig man publiek. Kaarten kunnen worden besteld via [email protected] of telefonisch (0516) 54 12 55.

 

Geplaatst in: Waldsang

Geef een reactie