Zomer in Galerie Natoer

Galerie Natoer in Bakkeveen herbergt tot en met 1 september 181 blokpaneeltjes van 46 schilders. Cursisten van kunstenaar en schilderdocent Irma Kamp uit Leeuwarden hebben zich door de zomer laten inspireren.

Wat opvalt zijn de hoeveelheid dieren die op de schilderijtjes te zien zijn; vissen, muizen, honden, paarden, koeien, schapen, vlinders, bijen, veel vogels en een enkele kameel. Kennelijk wordt de zomer met dieren geassocieerd. Dit is waarschijnlijk te verklaren omdat we met de zomer veel buiten zijn en daar de dieren tegenkomen. Ook het aantal kinderen valt op, vaak zijn ze aan het strand afgebeeld, helemaal opgaand in hun spel of hun ijsje. Onbezorgdheid en onschuld is wat de dieren en de kinderen uitstralen.

De expositie kenmerkt zich door een grote verscheidenheid in onderwerp en stijl; van heel expressief tot ingetogen en abstract. Wat de schilderijen allemaal kenmerkt is de verwondering die zij uitbeelden; de verwondering over het leven en de natuur. Maar bovenal de verwondering van het schilderen zelf.

De expositie werd afgelopen zaterdag door galeriehouder Michel Pol en kunstenaar Irma Kamp geopend onder toeziend oog van de 46 schilders zelf.

Er is veel te zien op deze eigengereide en mooie expositie en meer dan een bezoek waard. De expositie is te zien op iedere zaterdag- en zondagmiddag van 13 tot 17 uur aan de Foarwurker Wei 5 te Bakkeveen. In de galerie zijn dan een aantal schilders zelf aanwezig.
Galerie Natoer is meer dan een galerie; je kunt er niet alleen terecht voor een echt kunstwerk, maar ook voor een kunstcadeautje, een Afrikaans masker, een mooie prent of kunstkaart.

Geplaatst in: Galerie Natoer

Geef een reactie