Expositie Erik Mol in Nivonhuis

Expositie van Erik Mol in Natuurvriendenhuis Allardsoog

 

Van 3 december tot en met maart 2014 exposeert Erik Mol uit Hurdegaryp een selectie van zijn kunstwerken. (www.erik-mol.nl)

Erik Mol tekende altijd al en daar kwam later schilderen bij en tussendoor tekenen met oostindische-inkt.

Met zijn vader bezocht hij zomer-schildercursussen en in zijn studententijd maakte hij illustraties voor de het blad van de hogeschool.

Als werkloze socioloog ging hij door met tekenen en op ongeveer 30jarige leeftijd ging hij cursussen volgen: etsen, modeltekenen, schilderen en tekenen algemeen voor gevorderden en schilderen met olie- en acrylverf. Zo werd hij beeldend kunstenaar.

 

Hij ontwikkelde zich steeds verder in allerlei technieken. Zijn kunstwerken zijn daardoor zeer gevarieerd: kleurige schilderwerken, zwart witte pentekeningen en linoleumsnedes.

 “Het aardige van tekenen en schilderen is juist dat je je eigen realiteit kunt maken, dat je onderzoek kunt doen naar vorm en compositie, waarbij vorm beweging is en compositie evenwicht. Dat is waar ik nu zo ongeveer ben uitgekomen. Het proces van maken wat je maakt, van groeien naar je eigen uitdrukkingsvorm is een intuïtief proces.”

De tentoonstelling is dagelijks te bezoeken van 9.00 tot 18.00 uur in Nivon Natuurvriendenhuis Allardsoog, Jarig van der Wielenwei 42, 9343 TC Een West (tussen Haulerwijk en Bakkeveen).

Geplaatst in: NIVON Allardsoog

Geef een reactie