Secretariaat Volkshogeschool

Allardsoog, 1964.
Secretariaat van de volkshogeschool. Links, op de rug gezien, Jaike van Dijk (secretaresse) en rechts, Johannes Loper (boekhouder) Loper heeft lange tijd gewerkt op de volkshogeschool, later (1968) werd hij baas van de Raiffeisenbank in het dorp. Zijn plaats werd later ingenomen door Barteld Warners.

Toen de nieuwbouw van de volkshogeschool in ‘67 / ‘68 werd opgeleverd kwam het secretariaat in een van deze gebouwen. De houten loods werd in 1968 afgebroken.

1 reactie op “Secretariaat Volkshogeschool

  1. Wybren zegt:

    Johannes Loper was een hele goede ‘schatbewaarder ‘ Als er betalingen uitgingen deed hij dat met een soort tegenzin alsof het uit zijn eigen portemonnee moest komen. Hij moest natuurlijk ook de selarissen van het personeel van de volkshogeschool uitbetalen en ‘vergat’ dat soms. Toen eens het huishoudgeld bij ons thuis opraakte moest mijn vader bij hem langs om te vragen of hij ook betaald kon krijgen.
    Ik had in m’n lagereschooltijd een krantenwijk en zodoende kwam ik op het secretariaat ook bij Loper terecht om de kwitantie van de Leeuwarder Courant en de Friese Koerier te innen. Dan kreeg ik eerst een hele preek dat het toch onverantwoord was dat zo’n jong ventje met zoveel geld rondliep ( ik had dan inderdaad een hele hoop geld bij me van al die abonnementenhouders ) en met tegenzin kreeg ik dan het geld van hem. In mijn herinnering overigens een hele aardige en vriendelijke man.

Geef een reactie