Lezing: “Eet je gezond 2.0” van de huisarts

 • Startdatum:
 • Starttijd:
 • Locatie: De Mande

Geachte dorpsgenoten,

Na een succes volle actie “Eet je gezond“ in het voorjaar van 2019 komt er een vervolg met als thema:

EET JE GEZOND 2.0

Wat kan een ander eetpatroon met jouw gezondheid doen.

Tijdens de eerste ronde gingen de gesprekken in de winkel, bij de kapper en op andere plaatsen in het dorp alleen nog maar over de onderlinge ervaringen van de actie: “Eet je gezond”.

Rinse, Greetje, Tjibbie en Jan-Willem (zie foto voorblad Slúswachter) deden al mee en gaan er weer voor, zij zijn enthousiast:

 • Rinse Melles:
  “Ik wil de dokter voor zijn. Mocht ik wat krijgen dan ligt het niet aan mijn levensstijl. We leefden al gezond maar eten nu meer rauwkost, eten langzamer en nemen de tijd om het eten te kauwen. Alle kleine beetjes helpen zoals de 80 % regeling en een kleiner bord, feestje moet wel kunnen, dan door de week wat matigen en elke dag voor de fitheid rek- en strekoefeningen”.
 • Greetje Dekker:
  “In de kapsalon werd er over gepraat en werd het interessant omdat ik net bevallen was. Zwangerschap kilootjes moesten eraf. Hartstikke leuke fittest. Veel bewuster met eten en veel minder “honger” gevoel. Ben de schijf van 5 gaan volgen en met een groepje gaan sporten”
 • Tjibbie Dekker:
  Nu bewuster met eten. Kijkt op etiket wat er in voeding zit. Daarvoor niet. Schijf van 5. Past bij haar omdat ze het ook thuis probeert door te voeren. 2 glazen water ’s ochtends. Door de fittesten met dit alles gestart.
 • Jan Willem Russchen:
  “Dat ik ging afvallen, dat was te voorzien. Dat het mij zoveel positieve energie geeft had ik niet verwacht. Resultaat: een blijer mens”.

Met deze positieve ervaringen en verhalen vanuit het 1e project ben ik van mening dat Bakkeveen alles in zich heeft om een Blue Zone te worden en zijn een positieve stimulans voor dorpsgenoten om ook aan te sluiten.

Om dit te realiseren organiseren we het volgende project: “eet je gezond 2.0“ en zoek ik weer verbinding met u.

U krijgt de kans vier weken lang een gezond eet-/leefpatroon te volgen met behulp van een leefstijlgidsje en vrijwillig een fittest.

Ook voor de mensen die in het voorjaar hebben meegedaan. Het is een aanrader, om 1x de fittest te doen en je resultaten te volgen, vast te houden of te verbeteren.

In samenwerking met de Blue Zone werkgroep nodig ik u van harte uit voor onze  thema-avond  “Eet je gezond 2.0”:

Er is weer een aantal sprekers. Onderwerpen die aan bod komen zijn voeding, bewegen, ontspanning en nog meer. Ook worden de resultaten van de eerste ronde besproken. We werken aan een mooie, interessante avond.

17 september in de Mande, Tsjerkewal 20. Aanvang:  20.00 uur.

Met vriendelijke groet en tot ziens,

Huisartsenpraktijk Bakkeveen

Mw. J.M.M Brouwers

Geplaatst in:

Geef een reactie