Muziekpodium: Diana Jones

Muziekpodium Bakkeveen
in samenwerking met Dúndelle

Beste muziekvrienden,

Het enthousiaste jonge trio van Trapper Schoepp zorgde voor een gedenkwaardige ‘rocky’ avond. Na dit geweld maken we plaats voor een artieste die al eerder de handen op elkaar kreeg in Bakkeveen: Diana Jones.

Diana werd geboren in Tennessee en groeide op bij een adoptiegezin in New York. Terwijl leeftijdgenoten luisterden naar Michael Jackson en Prince, was Diana al op jonge leeftijd gefascineerd door grote stemmen als die van Johnny Cash, Patsy Cline en Emmylou Harris. Toen ze aan het einde van haar jeugd terugkeerde in haar geboortestreek kwam ze in contact met haar grootvader, Robert Lee Maranville, die een getalenteerd zanger bleek te zijn. In deze periode groeide haar besef van een muzikale achtergrond en mogelijke toekomst als artieste.

Eind jaren 90 maakte ze haar CD-debuut met een klassiek Folk-album. Haar echte doorbraak kwam pas bijna 10 jaar later met het album My Remembrance of You, uitgebracht als hommage aan haar toen overleden opa.

Tegenwoordig wordt Diana vaak in één adem wordt genoemd met americana-grootheden als Gillian Welch, Alison Krauss en Iris DeMent. Muzikaal bevindt Jones zich op het snijvlak van bluegrass en ouderwetse (in de goede zin van het woord) country, maar het is toch vooral haar fluwelen stem die je bijblijft. In 2020 verscheen Jones’ laatste album Song To A Refugee, dit jaar bracht ze haar veelgeprezen plaat Better Times Will Come (2009) uit in een vernieuwde en geremasterde versie.

Inmiddels is Diana een gevestigde naam in de scene. Haar stem is warm, haar teksten donker.

Wil je eerst wat achtergrondinformatie, of checken wat voor soort muziek je mag verwachten of reserveren, klik dan op deze link.

Zaterdag 23 maart:
Diana Jones
Dúndelle, Mjûmsterwei 16, 9243 SK  Bakkeveen
Deur open om 19.30 uur
Aanvang concert 20.30 uur
Prijs € 20,00 p.p. Ca. 90 zitplaatsen, vol = vol

Geplaatst in: Muziekpodium

Geef een reactie