Muziekpodium Bakkeveen: John Blek & the Broken Strings

MUZIEKPODIUM BAKKEVEEN
in samenwerking met DÚNDELLE

Beste muziekvrienden,

Op zaterdagavond 27 januari ontvangen we John Blek & the Broken Strings.

De Ier John Blek, geboren als John o’Connor en 36 jaar later woonachtig in Cork, kunnen we gerust een rising star noemen. Het is een troubadour in de ware zin van het woord die inmiddels zijn leven wijdt aan het schrijven en vertolken van zijn songs. Met z’n prachtige zang (‘van fluisteren tot brullen’), breekbare liedjes, onnavolgbare fingerpicking gitaarspel en poëtische teksten vermaakt hij een groeiende schare publiek. Liefhebbers maken de vergelijking met grootheden als Nick Drake, Jeff Buckley en Damien Rice.

De carrière van John Blek schoot vooral de afgelopen jaren de hoogte in. Hij werd genomineerd voor de International Folk Music Awards, won in eigen land een IMRO Award, stond quasi continu in de Ierse charts, werkte samen met onder meer Mick Flannery en Joan Shelley en kon rekenen op heel wat airplay wereldwijd, waaronder ook op de BBC. Ook in het buitenland bouwde hij op korte tijd een trouwe groep volgers op. Blek staat bekend om zijn boeiende liveshows vol humor, pathos en zijn gepassioneerde muzikale beleving.

In februari 2023 verscheen zijn achtste studioalbum, Until The River Runs Dry. Kenners in zijn thuisland en ver daarbuiten beschouwen het als zijn sterkste plaat die hij tot dusver maakte.

Het is een primeur voor ons podium en wij zijn er heel blij mee. Het wordt een mooie aftrap van een fijn nieuw muziekjaar. Wil je eerst wat achtergrondinformatie, of checken wat voor soort muziek je mag verwachten, klik dan op DEZE LINK.

Reserveren kan via deze link: muziekpodiumbakkeveen.nl/reserveren/

Zaterdag 27 januari:
John Blek & the Broken Strings
Dúndelle, Mjûmster Wei 16, Bakkeveen
Deur open om 19.30 uur
Aanvang concert 20.30 uur
Prijs € 20,00 p.p. Ca. 90 zitplaatsen, vol = vol

Programma Muziekpodium Bakkeveen 2024
27 januari 2024               John Blek Trio
2 maart 2024                   Trapper Schoepp Band
23 maart 2024                 Diana Jones
20 april                              Lloyd Spiegel
13 september 2024          Ralph de Jongh & Tim Birkenholz
11 oktober 2024               Peter Mulvey
25 oktober 2024              John Gorka

Geplaatst in: Muziekpodium

Geef een reactie