Schade door storm Pia (update van zaterdag)

[Zaterdag 23 december: nieuwe foto’s toegevoegd; zie onderaan dit bericht]
Zie ook hier met grote boerderijschade.

Donderdag 21 december (de “kortste” dag van het jaar) trok storm Pia langs Nederland. De storm viel mee, maar net iets na 15 uur trok een venijnige bui over Bakkeveen. In een Noordwest-Zuidoost gerichte strook over het dorp richtte de storm schade aan. Hiervan getuigen onderstaande foto’s. Naar verluid is bij iemand ook ene auto total loss geraakte door een vallende boom/tak.

Foto’s www.martijnvandervaart.nl

Rond 14:20 uur deze donderdagmiddag was de Duerswaldmerwei tijdelijk geblokkeerd door een afgebroken deel van de boom. Er ontstond een “file” van ca 10 auto’s voor wie de weg versperd was. In de richting van Wijnjewoude kon men via de ingang van begraafplaats en het fietspad rijden.
Met 6 personen kon de dikke afgebroken tak wat versleept worden, zodat het verkeer er weer langs kon. Aan het eind van de “file” stond een kraan van Gebr. Kok. Deze kraan heeft het afgebroken boomdeel helemaal naast de weg gelegd, zodat er gen hinder meer van wordt ondervonden.

Toegevoegd zaterdag 23 december

Schade bij fam. Pool in Mandefjild; ook precies in de baan van Pia.

 

Ook foto’s van stormschade? (via onderstaande formulier kunnen foto’s worden ingestuurd, dan worden de foto’s in dit item gezet)

  • Max. bestandsgrootte: 256 MB.

Geplaatst in: 2023-gebeurtenissen

Geef een reactie