Nog grotere schade door Pia

In het voorgaande bericht van donderdagavond 21 december wordt al melding gemaakt van schade veroorzaakt door winterstorm Pia. De bui van 15:05 uur met daarin valwinden heeft in haar spoor vooral grote schade aangericht bij Melkveebedrijf Mandeveld – Haisma in het Mandefjild. Deze boerderij lag precies in de baan van de storm.

Een deel van de dakplaten en gordingen van de oude stal is terechtgekomen op de nieuwe gebouwen. Hierdoor is veel neven-schade ontstaan door de scherpe dakplaten en de als een pijl door de lucht vliegende gordingen. Dankzij de inspanningen van Bouwbedrijf Meek was het dak binnen 24 uren weer dicht. Herstel van de andere  schades zal nog veel tijd en inspanning vergen. Gelukkig zijn er geen dieren gewond geraakt.

Geplaatst in: 2023-gebeurtenissen

Geef een reactie