Avond4daagse: startlijsten en intocht 2023

Actuele informatie avond-4-daagse 2023 voor wandelaars.

Houd de link naar www.bakkeveen.nl/a4d steeds onder handbereik om eventuele aanpassingen wegens weersgesteldheid of anderszins meteen mee te krijgen.

Nieuw:
Muziekluidsprekers: in de bossen en natuurgebieden uit! Het is onnodige verstoring.
Rookverbod:
In de gehele gemeente geldt vanaf vandaag, vrijdag 9 juni, een rook- en stookverbod. Volgens ons werd er tijdens de avond-4-daagse niet gerookt, maar nu mag het ook niet meer. Het terrein is droog !
Starttijden: Opdat de 5 en 10 km van de scholen tegelijkertijd bij de finish komen voor de intocht met muziekkorpsen, start de 5 km op zaterdagavond 3 kwartier later dan voorgaande avonden. Zie tabel hieronder.
Hoe verloopt intocht zaterdagavond
: zie onderaan deze pagina.

Kan ik meewandelen?
Je kunt elke avond inschrijven. Voor 1 avond deelname incl. dagspeld kost het € 4,– . Voor meer dagen bedragen de kosten € 5,–
De avond-4-daagse gaat ook door als het regent (maar in 2023 blijft het droog). Pas als het weer gevaarlijk is (onweer) dan kan de tocht worden afgelast.

Start- & finishlocatie
Start & finish is op parkeerterreinen bij sportpark en zwembad (Mjumster Wei 16, Bakkeveen).
Het startbureau is op het terras van Dúndelle (zwembad). Deze opent om 17:30 uur en sluit bij terugkomst van de laatste wandelaars.
Hier haal je de eerste wandelavond je startkaart en laat deze bij terugkomst wederom aftekenen. De volgende wandelavonden laat je je startkaart hier ook aftekenen bij begin en eind.
Van de scholen haalt alleen de vertegenwoordiger de startkaart per afstand. Individuele lopers halen hun eigen startkaart en laten die ook zelf aan begin en eind aftekenen.
Nog niet ingeschreven: dat kan ook vanaf half uur voor de start. En …. vanaf donderdag of vrijdag zijn ook de medailles door de vertegenwoordigers van de scholen af te halen.

Startlokatie: de groepen worden ca 1 minuut voor de daadwerkelijk starttijd verzocht zich in het startvak te bevinden. Dit vak ligt tussen Dúndelle en De Dwaler.

Onderweg krijg je 1x controle; dat is meestal vlakbij de locatie van de traktatie.
Bij terugkeer: laat je kaart weer aftekenen bij het startbureau.

Wandelroutes zaterdagavond 10 juni 2023

 • De routes van de 4 dagen avond-4-daagse zijn verwijderd om te voorkomen dat mensen gaan wandelen over privé terreinen…

Hieronder de starttijden van de avond-4-daagse 2023 

Op zaterdag start de 5 km  3 kwartier later dan de 10 km groep; zie hieronder.

Starttijd
woensdag t/m vrijdag
Zaterdag 15 en 10 km
Starttijd
Zaterdag
5 km 
Groepplaats
18:0018:45Individueel —
18:0218:47RehobothFrieschepalen
18:0318:48Eben-HaezerUreterp
18:0618:51SinnewizerWijnjewoude
18:0918:54De SkânsFrieschepalen
18:1018:55De OpdrachtUreterp
18:1619:01De WikselHoutingehage
18:1819:03De FrisselDrachtster Compagnie
18:2019:05De TwirreUreterp
18:2119:06De TredeHaule
18:2319:08De PaadwizerWaskemeer
18:2519:10De SteltloperDe Wilp
18:2619:11Betrouwen & De OanrinBakkeveen
 • De laatste avond zal de 5 km  45 minuten later starten dan de eerste 3 avonden. Hierdoor verwachten we dat de groepen tegelijkertijd op het verzamelpunt van de muziekkorpsen zijn.
 • We verwachten dat de intocht begint om 20:10 uur.
 • De startvolgorde van de scholen is globaal gezien omgedraaid met 2022. In 2022 “laat” starten, betekent nu “vroeg” starten
 • We willen wat meer ruimte tussen de groepen. Daarom starten de 10 en 5 km van een school op de eerste 3 avonden bijna tegelijkertijd en na max 2 km lopen de routes van 10 en 5 km uit elkaar en wordt de tussenruimte verdubbeld.
 • Let goed op waar de splitsing tussen de 5 en 10 km is en loop niet klakkeloos aan de voorgaande groep aan.

Voor alle informatie incl. de startlijsten en routebeschrijving gebruik je deze link: www.bakkeveen.nl/a4d Raadpleeg deze pagina regelmatig (op je smartphone) voor eventuele aanpassingen en correcties.

Voor zaterdag: route intocht en verkeersmaatregelen

Toelichting: zie onder kaartje. Vergroting: klik hier.

Muziekkorpsen.

 1. Parkeren op terreinen bij sportpark/zwembad vlakbij ingang voetbalvelden (bij nr 10 in kaartje)
 2. Er staat bij elke afslag een verkeersbegeleider die ook weet hoe de route loopt.
 3. Route naar de wandelaars toe: naar ingang zwembad (= helemaal om midgetgolfterrein heen), dan rechtsaf over gravelpad tussen voetbalvelden door, kruising oversteken en via tegelpad tot volgende straat (=bij speeltuin; dit is steeds rechtdoor) Daar staan ook de wandelaars.
  Dat is de lijn van nr 9 naar nr 3 in kaartje.
 4. Rechtsaf en met groep wandelaars vertrekken. Einde straat rechts (=Mjumsterwei, nr 4). Bij parkeerterrein weer rechts (nr 6). Naar ingang zwembad. (nr 8)
 5. Na aankomst hier, zo snel mogelijk weer de volgende groep halen.
 6. Elk korps loopt in principe 3x 1 km.

Doorgaand autoverkeer tijdens intocht
Verkeer van centrum Bakkeveen naar Allardsoog en parkeerterreinen zwembad: geen belemmeringen. Wel even “achterlangs” via Dwarskmap, Heidkamp, Burmanialan en Aylvalan. Dat is ca 200 m om. In andere richting geldt precies hetzelfde.

Bloemen e.d. overhandigen
Bloemen e.d. overhandig je langs de route (Mjumsterwei nabij scholen en gymzaal). Heb je bloemen voor een grote groep (een school) dan kun je parkeren bij nr 2 en lopen naar nr 1 om bloemen te overhandigen. Hier kunnen maar weinig auto’s parkeren, dus alleen als het om veel bloemen e.d. , anders parkeren op parkeerterrein bij zwembad. 

 

Geplaatst in: Avondvierdaagse

Geef een reactie