Avond-4-daagse 2024: info en routes

Actuele informatie avond-4-daagse 2024 voor wandelaars.
woensdag 12 tot en met zaterdag 15 juni. Algemene info: zie www.bakkeveen.nl/wandel.

Houd de link naar www.bakkeveen.nl/a4d steeds onder handbereik om eventuele aanpassingen wegens weersgesteldheid of anderszins meteen mee te krijgen.

Let op:
Muziekluidsprekers: deze mogen niet mee !
Honden: deze mogen niet mee !
Rookverbod:
In tegenstelling tot vorig jaar is het zeker niet droog; er geldt dan ook geen rookverbod. Maar roken is ongezond ….
Starttijden: Opdat de 5 en 10 km van de scholen tegelijkertijd bij de finish komen voor de intocht met muziekkorpsen, start de 5 km op zaterdagavond 3 kwartier later dan voorgaande avonden. Zie tabel hieronder.
Risico: Een ieder loopt de tocht op eigen risico en kan de organisatie niet aansprakelijk stellen voor welke schade dan ook. 
Hoe verloopt intocht zaterdagavond
: zie onderaan deze pagina.

Kan ik meewandelen?
Je kunt elke avond inschrijven. Voor 1 avond deelname incl. dagspeld kost het € 4,– . Voor meer dagen bedragen de kosten € 5,– incl. medaille.
De avond-4-daagse gaat ook door als het regent. Pas als het weer gevaarlijk is (onweer, storm) kan de tocht worden afgelast.

Start- & finishlocatie
Start & finish is op parkeerterreinen bij sportpark en zwembad (Mjumster Wei 16, Bakkeveen).
Het startbureau is op het terras van Dúndelle (zwembad). Deze opent om 17:30 uur en sluit bij terugkomst van de laatste wandelaars.
Hier haal je de eerste wandelavond je startkaart en laat deze bij terugkomst wederom aftekenen. De volgende wandelavonden laat je je startkaart hier ook aftekenen bij begin en eind.
Van de scholen haalt alleen de vertegenwoordiger de startkaart per afstand. Individuele lopers halen hun eigen startkaart en laten die ook zelf aan begin en eind aftekenen.
Nog niet ingeschreven: dat kan ook vanaf half uur voor de start. En …. vanaf donderdag of vrijdag zijn ook de medailles door de vertegenwoordigers van de scholen af te halen.

Startlokatie: de groepen worden ca 1 minuut voor de daadwerkelijk starttijd verzocht zich in het startvak te bevinden. Dit vak ligt naast het terras van Dúndelle. Afhankelijk van de vertrekrichting bij midgetgolfbaan of De Dwaler.
Onderweg krijg je 1x controle; dat is meestal vlakbij de locatie van de traktatie.
Bij terugkeer: laat je kaart weer aftekenen bij het startbureau.

Wandelroutes zaterdagavond 15 juni 2024
Helaas hebben we nu in de namiddag al een bui gehad, terwijl de terreinen zo mooi aan het drogen waren. En het was niet de laatste bui …. De laatste avond van de 67e avond-4-daagse.

Hieronder de starttijden van de avond-4-daagse 2024 

Op zaterdag start de 5 km  3 kwartier later dan de 10 km groep; zie hieronder.

StarttijdStarttijd
Onderstaande tijden gelden alleen voor de
zaterdag
5 km 
GroepPlaats
18:0018:45Individueel —
18:0218:47De PaadwizerWaskemeer
18:0418:49De TredeHaule
18:0518:50De DúnwizerBakkeveen
18:0918:54De SkânsFrieschepalen
18:1018:55De FrisselDrachtster Compagnie
18:1218:57RehobothFrieschepalen
18:1418:59De VerbindingUreterp
18:1719:02De WikselHoutingehage
18:1919:04De OpdrachtUreterp
18:2519:10De SteltloperDe Wilp
 • De laatste avond zal de 5 km  45 minuten later starten dan de eerste 3 avonden. Hierdoor verwachten we dat de groepen tegelijkertijd op het verzamelpunt van de muziekkorpsen zijn.
 • We verwachten dat de intocht begint om 20:10 uur.
 • De startvolgorde van de scholen is globaal gezien omgedraaid met 2023. In 2023 “laat” starten, betekent nu “vroeg” starten. Uitzondering is De Steltloper (De Wilp) die op eigen verzoek als laatste start.
 • We willen voldoende ruimte tussen de groepen. Daarom starten de 10 en 5 km van een school op de eerste 3 avonden bijna tegelijkertijd en na max 2 km lopen de routes van 10 en 5 km uit elkaar en wordt de tussenruimte verdubbeld.
 • Let goed op waar de splitsing tussen de 5 en 10 km is en loop niet klakkeloos aan de voorgaande groep aan.

Voor alle informatie incl. de startlijsten en routebeschrijving gebruik je deze link: www.bakkeveen.nl/a4d Raadpleeg deze pagina regelmatig (op je smartphone) voor eventuele aanpassingen en correcties.

Voor zaterdag: route intocht en verkeersmaatregelen

Toelichting: zie onder kaartje. Vergroting: klik hier.

Verzamelpunt scholen
De 5 en 10 km groepen van de scholen verzamelen zich bij nr 1 (zie kaartje). Dit is het stukje doodlopende weg van de Alde Drintse Wei. De medailles worden hier (voorzover van toepassing) aan de kinderen uitgereikt. Hier worden ook de bordjes verstrekt met de naam van de school.
Is een school klaar voor de intocht, dan loopt men via 2 naar 3. Daar staat of al een muziekkorps te wachten of is in aantocht. De wandelkaart laat je aftekenen bij 7 (terras zwembad).

Muziekkorpsen.

 1. Parkeren op terreinen bij sportpark/zwembad vlakbij ingang voetbalvelden (bij nr 6 op kaartje hierboven).
 2. Er staat bij elke afslag een verkeersbegeleider die ook weet hoe de route loopt.
 3. Route naar de wandelaars toe: Naar de straat lopen  (voetbalveld aan linkerhand). Via wandelpad richting centrum Bakkeveen. Op kaartje is dat de onderste blauwe lijn van groene bolletje naar nr 3.
 4. Bij nr 3 staan de wandelaars al te wachten (of ze komen eraan). Scherp rechtsaf op straat met groep wandelaars vertrekken. Bij 1e ingang parkeerterreinen (fietsers ingang) weer rechts (nr 5). Naar midden op parkeerterrein  (nr 6)
 5. Na aankomst hier, zo snel mogelijk weer de volgende groep halen.
 6. Elk korps loopt in principe 3x 800 m en kan in beide looprichtingen de mensen met muziek verblijden.

Doorgaand autoverkeer tijdens intocht
Verkeer van centrum Bakkeveen naar Allardsoog en parkeerterreinen zwembad: geen belemmeringen. Wel even “achterlangs” via Dwarskmap, Heidkamp, Burmanialan en Aylvalan. Dat is ca 200 m om. In andere richting geldt precies hetzelfde.

Bloemen e.d. overhandigen
Bloemen e.d. overhandig je langs de route (Mjumsterwei nabij scholen en gymzaal). Heb je bloemen voor een grote groep (een school) dan kun je parkeren bij nr 2 en lopen naar nr 1 om bloemen te overhandigen. Hier kunnen maar weinig auto’s parkeren, dus alleen als het om veel bloemen e.d. , anders parkeren op parkeerterrein bij zwembad. 

 

Geplaatst in: Avondvierdaagse

Geef een reactie