Muziekpodium Bakkeveen: Anna Coogan

Locatie: Dúndelle, Mjûmsterwei 16, 9243 SK  Bakkeveen
Deuren open: 19.30 uur
Aanvang concert: 20.30 uur
Reserveren via www.muziekpodiumbakkeveen.nl

Beste muziekvrienden,

Na een heerlijk optreden van Ad Vanderveen en Kersten de Ligny zijn we al weer toe aan het laatste concert van dit kalenderjaar. Op 16 december ontvangen we de Amerikaanse Anna Coogan.

Geboren en getogen in New England (USA), ging Anna op negentienjarige leeftijd naar Salzburg, Oostenrijk, om opera te gaan studeren in een taal die ze nog niet kende. Heimwee en liefdesverdriet waren voor Anna de reden om in 2001 terug te keren naar de VS waar ze biologie ging studeren in Seattle. Pas daarna ging ze weer zingen en kwam op het spoor van de country, folk en americana.

Enkele jaren werkte ze onder de groepsnaam Anna Coogan and North 19 en bracht ook onder die naam platen uit. Toen die groep er mee ophield trok ze nog een tijdje alleen de wereld rond als voorprogramma van Lambchop, Reamonn en Fred Eaglesmith. Haar eerste solo-CD heet The Nocturnal Among Us waarbij de productie in handen lag van JD Foster (denk aan Calexico, Patty Griffin, Laura Cantrell en vele anderen).

The Nocturnal Among Us kwam op nummer 1 binnen in de Euro-Americana Chart. Haar tweede CD The Wasted Ocean uit 2011 krijgt opnieuw lovende recensies en staat eveneens langdurig in de Euro-Amaricana Chart. Korte tijd later volgde The Nowhere, Rome Sessions. Dit album werd in recordtijd (twee dagen!) in Rome opgenomen samen met meestergitarist Daniele Fiaschi.

Inmiddels woont Anna in Nederland en brengt ze haar prachtige repertoire onder andere ten gehore op kleine podia zoals Muziekpodium Bakkeveen. Haar warme stem en melancholische liedjes passen volgens ons prachtig bij de donkere dagen voor kerst – dit wordt een mooie jaarafslutiing!

Wil je eerst wat achtergrondinformatie, of checken wat voor soort muziek je mag verwachten, klik dan op DEZE LINK.

Reserveren: klik hier

Muziekpodium Bakkeveen

Geplaatst in: Muziekpodium

Geef een reactie