Definitieve plan herinrichting De Brink

Na een aantal overleggen tussen het dorp en de Gemeente, waarin is getracht om zoveel mogelijk wensen en bezwaren tegemoet te komen, wordt op dit moment het concept bestek door de Gemeente beoordeeld en definitief gemaakt.

Hierop zal de aanbesteding volgen en uitvoering van de werkzaamheden zullen plaatsvinden in het najaar van 2022 en het voorjaar van 2023.

Wanneer de definitieve aannemer bekend is, kan de Gemeente meer zeggen over de fasering van de herinrichting en de daadwerkelijke start van de werkzaamheden.

Hieronder vindt u een tekening van het definitieve plan. Belangrijk om te vermelden is dat de blokhagen bij het terras en de bloemenwinkel in overleg worden aangelegd, deze staan nu indicatief op de tekening. Daarnaast is de oude ondergrond van de wegen zichtbaar op de tekening. Klik hier voor een sterk vergrote versie in pdf.

Plaatselijk Belang Bakkeveen
[email protected]

Geplaatst in: Bakkeveen

5 reacties op “Definitieve plan herinrichting De Brink

 1. Jp zegt:

  Het wordt er niet fraaier op zo. De karakteristieke centrum zou toch eigenlijk gewoon moeten blijven zoals deze is. Zou een handtekeningenactie nog werken?

 2. Gerlof Wiersma zegt:

  Net als JP voel ik er ook niet zo veel voor, ik snap ook niet helemaal wat er dan ook daadwerkelijk veranderd. Is er ook overwogen om gewoon simpel onderhoud te plegen aan de wegen rond de brink? Alle klinkerweg zijn vervallen met gaten van 10cm diep. Rest budget steken in verduurzaming, reinheid of vergroening van het dorp?

 3. D.R. zegt:

  Wat gekleurde stenen, een paar heggetjes en een rare plek voor een oplaadpunt…. Is dat alles?
  Geld kan beter ergens anders aan gespendeerd worden, lijkt me.

 4. Gjt zegt:

  Misschien direct even meenemen het rollator bestendig maken van het trottoir aan de Weverswal.
  Lijkt momenteel op een hindernisbaan.

 5. jan d zegt:

  Dit is jammer. Het is eigenlijk van alles net niets. Wat verandert er nou daadwerkelijk ?Je zou de weg vanaf de huisarts moeten afzetten om een afgesloten gebied te creëren. Verkeer moet dan wel stukje om rijden.
  Proberen een gezellig horecaplein te krijgen ingepast met groen om een gesloten karakter te krijgen. Ook meer aandacht voor het historisch karakter van de rest van de Brink

Geef een reactie