Amnesty: schrijfmarathon

Schrijfmarathon: Write for Rights

Op 10 december 1948 werd door de Verenigde Naties de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens aanvaard.

Op deze verklaring baseert Amnesty al haar werk en sindsdien is 10 december wereldwijd de dag van de mensenrechten. Brieven schrijven voor mensen die zijn gemarteld om wat ze geloven, die worden gediscrimineerd om wie ze zijn of werden vastgezet omdat ze voor hun mening uitkwamen. Wereldwijd doen honderdduizenden dat rond 10 december, de Dag van de Rechten van de Mens.

Op en rond 10 december is in de bibliotheek van Ureterp de mogelijkheid om ook een brief te schrijven.

Brieven hebben effect. Tijdens Write for Rights 2019 kwamen meer dan 765.000 mensen voor Magai uit Zuid-Sudan in actie. Hij was 15 en was ter dood veroordeeld. In juli 2020 werd Magai’s doodvonnis vernietigd. Magai liet ons weten: ‘Heel veel dank. Ik heb er geen woorden voor. Jullie hebben geen idee hoe blij ik ben.’

Is de bibliotheek dicht of schrijft u liever thuis? Vanaf 20 november kunt u online brieven schrijven. Kijk op www.amnesty.nl

Namens de werkgroep Amnesty International Ureterp e.o., Hendrik Jan Haanstra

Geplaatst in: Oproepen

Geef een reactie