Doarpstun plant …

De vrijwilligers van de doarpstún in Bakkeveen plantten afgelopen zaterdag 30 mei ruim 1.200 vaste planten op de hoek Merskekamp/Dwarskamp. De vaste planten nemen de plek in van een sleets beplantingsvak van de gemeente Opsterland. Met de aanplant wil de Doarpstún laten zien dat er meer mogelijkheden zijn om Bakkeveen kleurrijk te maken.

Dit is het derde grote onderdeel van project. Eerder werden 130.000 bloembollen geplant en duizend vierkante meter ingezaaid met een veldbloemenmengsel. Ondanks alle coronabelemmeringen heeft de doarpstún dit jaar wel speciale activiteiten. De voorjaarsactie ‘tegel eruit en plant er in’ is afgeblazen, maar de al aangeschafte planten zijn toch nog bij de bewoners terecht gekomen.

Nu staan er nog 150 Cosmea’s klaar om in een aantal straten huis aan huis aan te bieden.

Doarpstún Bakkefean

Filmpje van ca 5 minuten….

Geplaatst in: Doarpstún

Geef een reactie