Doarpstun nieuws mei 2020

De tuinen liggen er keurig aangeharkt bij, alles als gevolg van de Corona. Ook het mooie weer is hier zeker debet aan. Maar let op dat wij samen niet vergeten dat ook bloeiende ongewenste kruiden waardplanten kunnen zijn voor insecten. Zorg voor een levende tuin waarvoor vogels en insecten veel te halen valt.

Een van de doelstellingen van de Doarpstûn is het kleurrijker maken van Bakkeveen door middel van het aanplanten van diverse soorten bloemen en planten. Op een drietal plaatsen zijn wij hiermee aan de slag. Aan de Singels zijn vaste planten in voormalige heestervakken aangebracht en half mei gaan we dit doen aan de Merskekamp en de Aylvalân.

Tegel eruit plant erin het alternatief
De actie die helaas niet door kon gaan maar waarvan het alternatief goed gebruik werd gemaakt. De rozen stonden keurig op een tafel bij de weg met een schoolbord waarop de actie werd aangekondigd. Binnen 1 week hadden alle rozen een nieuwe bestemming gekregen. Wel hebben wij gevraagd om een adres achter te laten zodat wij een beeld kregen waar de rozen zoal zijn gebleven. Een aantal mensen hebben keurig hun adres achter gelaten en er zijn een aantal mailtjes binnen gekomen met verwarmende en leuke reacties.

De blauwe druifjes bloeien volop
Nu geen fittest en gezond natuurwandelen in groepsverband. Ook de reallife soap “Growing Bue” ging niet door. Maar met de blauwe druifjes tussen de narcissen laten wij als Doarpstûn zien dat Bakkeveen zeker de Blue zone niet vergeten is. En er is een speciale Blauwe druifjes rondje gemaakt. Deze kunt u hier downloaden.

Voor bereiding van de nieuwe aanplant
Begin april heeft de gemeente Opsterland de oude beplanting bij de Merskekamp en de Aylvalân weggehaald en nieuwe grond aangebracht. De komende tijd gaan wij eerst nog een aantal keren onkruid bestrijden en rond half mei worden de vakken ingeplant met vaste planten. Aan de Singels zijn 3 vakken ingeplant met Koninginnekruid en Japanse Anemonen. De bewoners van de Singels hebben geholpen bij de aanplant en zorgen nu voor het water geven en een deel van het onderhoud.

Op onderstaande foto’s een beeld van de activiteiten.

Vragen of ideeën
Mocht u nog vragen hebben over uw tuin of ideeën willen aandragen voor het kleurrijker maken van Bakkeveen dan kunt u die mailen naar. [email protected]

Samen maken wij in Bakkeveen een kleurrijke verbinding.

De Doarpstún

 

Geplaatst in: Doarpstún

1 reactie op “Doarpstun nieuws mei 2020

  1. Sofie Benedictus zegt:

    Mooi 👍

Geef een reactie