Vernieuwen raster Bakkefeansterdunen

Het raster rondom de Bakkefeansterdúnen was aan vervanging toe en It Fryske Gea heeft de gelegenheid aangegrepen om de nieuwe rasters zo neer te zetten dat zij ook een functie krijgen als ‘hondenwering’.

Ondanks de permanente stroom bekeuringen die de BOA’s van It Fryske Gea moeten uitdelen wegens het niet naleven van de openstellingsregels, is er nog steeds een grote categorie hondenbezitters die van mening zijn dat hun hond wel los kan, waar dit niet toegestaan is. Dit is voor grondbroeders,  wild, ons vee, en andere recreanten schadelijk.

Om te voorkomen dat de goeden het voor de kwaden moeten ontgelden leggen wij het nieuwe raster zo aan dat deze ook een scheiding vormt tussen publiek en open heide. Dit is een vermindering van de recreatieve beleving, maar met de toenemende belangstelling van het publiek voor het terrein, denken we dat dit de beste oplossing is, voor nu en de toekomst. De wandelroutes blijven gehandhaafd, maar zullen op sommige plaatsen wat omgelegd worden. In deze vernieuwde situatie blijven honden, mits aangelijnd, welkom in het gebied. Wij wensen u veel wandelplezier toe!

Michel Krol, Districtshoofd Súd Fryske Gea

Kijk hier voor eerdere berichtgeving en kaartje

Geplaatst in: t Fryske Gea

2 reacties op “Vernieuwen raster Bakkefeansterdunen

  1. jos van de wolfshaar zegt:

    Bedankt voor uw reactie en uw toelichting.

  2. Jack Walker zegt:

    En de wandelroutes zijn en blijven WANDELroutes?

Geef een reactie