Expositie Rindert van der Eems in Natuurvriendenhuis Allardsoog

Het werk van Rindert van Eems is tot eind april te zien is in Natuurvriendenhuis Allardsoog , Jarig van der Wielenwei 42  te Een-West. Het Natuurvriendenhuis is dagelijks vrij toegankelijk en de huiswachten zullen u graag verwelkomen!

Hieronder informatie over Rindert van Eems.

Ik ben Rindert van der Eems, ben 66 jaar oud en woon in Grou. Getrouwd met Sjoukje en wij hebben twee zonen.

Ik heb jarenlang bij Drukkerij van der Eems in Oosterend gewerkt. Na 40 dienstjaren, werd ik ziek en raakte uit het werk. Tijdens die ziekteperiode, moest ik drie maanden het bed houden en kreeg toen van mijn schoonzuster een boekje met voorbeelden, die je kon natekenen. Ook kreeg ik een blok tekenpapier, kleurpotloden en een puntenslijper. Ik deed er niets mee. Tot mijn schoonzuster belde en op een gegeven moment vroeg, hoe gaat het met het tekenen? Na wat gestamel, kwam er zeer kordaat uit, dat het goed ging en dat ik het heel graag deed. Nou dan kom ik wel eens langs om jouw tekeningen te bekijken, ben benieuwd. Na dit telefoon gesprek, schrok ik toch wel, ik had nog niets gedaan, ik moest ook alles nog opzoeken en dezelfde dag ben ik begonnen te tekenen. De eerste tekeningen zijn gemaakt met kleurpotloden. Bloemen waren mijn eerste geliefde onderwerpen. Daarna werden andere onderwerpen op papier gezet en ik vond het steeds leuker worden. En zo is het gekomen.

Na twee jaar ben ik op cursus gegaan en ben ik begonnen met olieverf te schilderen.  Dit vond ik zo mooi om te doen! Je vergeet alles om je heen en je kunt de kleuren zo mooi mengen en de onderwerpen zijn legio. Ik vind het heel mooi om iets heel precies te schilderen, dan probeer ik bijv. een vogel zo natuurgetrouw op het doek te zetten. Dit neemt heel veel tijd in beslag en vaak moet je iets weer opnieuw opzetten. Ben nu 9 jaar aan het schilderen, dit doe ik vooral in de wintermaanden.  Maar op een regenachtige zomerdag, kun je mij vaak vinden achter mijn schildersezel.

Geplaatst in: NIVON Allardsoog

Geef een reactie