De buurtbarbecue

De buurtbarbecue

Dat een sterke samenleving zorgt voor een groter gevoel van veiligheid, dat wist u misschien al. Maar wist u ook dat een sterke samenleving zorgt voor een betere gezondheid en meer zorgzaamheid? Nu we steeds langer zelfstandig thuis moeten blijven wonen is die sterke samenleving meer dan nodig. Omzien naar elkaar en er voor elkaar zijn! Het spreekwoord zegt het al: beter een goede buur dan een verre vriend.

Hoe zit het met uw buurt? Woont u met plezier in uw straat? Kent u uw buren, ook van vier huizen verderop? Maakt u een praatje met elkaar op straat? Want daar begint het omzien naar elkaar mee. Dat kopje suiker vragen aan de buren durven we bijna allemaal wel. Maar durft u ook uw zorgen met uw buren te bespreken en hun hulp te vragen?

Als u denkt dat er nog wel wat te winnen valt in uw straat, wacht dan niet op een ander. U bent zelf ook een van de ingrediënten om het buurtrecept te verbeteren. Niet alleen door een praatje te maken als u de containers buiten zet, maar neem het initiatief voor een buurtbarbecue bijvoorbeeld. Samen eten verbindt en u leert uw buurtbewoners beter en op een andere manier kennen. Bovendien levert het nog een gezellige middag/avond op ook! Gaat u de uitdaging aan op Burendag op 28 september? Of misschien al eerder op een mooie zomerse avond?

U kunt zonder vergunning een kleinschalige buurtbarbecue organiseren. Een (gratis) melding is wel nodig! Wilt u de weg afsluiten bijvoorbeeld, dan heeft u wél een vergunning nodig. Deze kunt u gratis aanvragen. Informeer altijd ruim van te voren de gemeente over uw plannen, (0512) 386 222.

Geplaatst in: Buurtverenigingen

Geef een reactie