De Bosk naar de Bosbrandweer

In het kader van de burendag heeft buurtvereniging de Bosk afgelopen zaterdag de kazerne van de Bosbrandweer in Niebert bezocht.

De Stichting Bosbrandweer Noord Nederland werd opgericht in 1972 met het oogmerk het wekken van interesse bij het publiek in het belang van de Brandweer in onze samenleving. Dit in combinatie met een duidelijke paraatheid bij (brandgevaarlijke) evenementen in natuurgebieden (padvinderskampen, motor-crossen, etc.). Thans ligt het zwaartepunt van de organisatie bij de volgende, seizoensgebonden, activiteiten. Gedurende voorjaar, zomer, en nazomer paraat voor bestrijding van bos-, heide- en veenbranden in natuurgebieden in Noord-Nederland.

Trots zijn zij op hun oude brandweer wagens waaronder twee Amerikaanse.

Na een uitleg over hun werkwijze mocht een ieder vrij rondlopen, rondneuzen en in en op de wagens klimmen. Na dit alles werden we getrakteerd op een rondritje!

De middag werd afgesloten met een quiz en een gezellige barbecue.

 

 

 

Geplaatst in: Bakkeveen, Buurtverenigingen, De Bosk

Geef een reactie