Dierenleed

De kat uit dit bericht: https://www.bakkeveen.nl/2019/03/kater-zonder-huis/ zwerft momenteel nog steeds door Bakkeveen, maar nu rond de Brink en loopt mank.

Wie heeft ‘m recent gezien en wil ‘m (mee helpen) vangen. Dan is de dierenambulance bereid om ‘m op te halen en kan hij behandeld worden. Dakloos en nu ook mank, daar moet wat aan gedaan kunnen worden lijkt me.

Vervolgens moet het vast lukken een plek te vinden voor dit beestje.

Wij willen wel helpen met het vangen als we weten waar hij is.

Groeten, De Jong

Geplaatst in: Oproepen

13 reacties op “Dierenleed

 1. Sandi zegt:

  Deze loopt al jaren rond, ligt zomers altijd heerlijk in mijn tuin te zonnen, alleen is hij helaas niet tam, en ben bang dat hij het ook nooit gaat worden, ik hoop dat iemand hem kan vangen zodat hij behandeld kan worden en gecastreerd.

 2. Miranda zegt:

  Ik wil best meehelpen met vangen maar ik zal hem niet zo maar sporten denk ik, ik woon in Siegerswoude. Hij kan best nog vrij tam worden overigens. Onze Roma kwam voor 4 jaar terug in de winter in onze schuur wonen, graatmager, bang, vals en leefde op mezenbollen en paardenvoer. Ze is nu de liefste en aanhankelijkste van alle 5 de katten hier. Een plek op een flat zal niet geschikt zijn misschien maar op een boerderij zou prima kunnen tzt

 3. Aukje H zegt:

  Hij loopt al mank sinds 12 mei. Toen zagen we hem lopen en hebben we geprobeerd hem te vangen. Met als gevolg een grote beetwond. Hij is dus niet met blote handen te vangen. Misschien kan de ambu voor een vangkooi zorgen?

 4. K. At zegt:

  Als dat beest er al jaren rondloopt en het blijkbaar overleeft, lekker laten lopen. Het is volstrekt overbodig om dat beest daar weg te halen en al helemaal omdat de kat ook nog eens niet aanhankelijk is (lees: moeilijk te vangen).

  Het kopje ‘dierenleed’ is dan ook volstrekt niet aan de orde, wat suggereert dat het dier het moeilijk heeft en/of mishandeld wordt.
  Dierenleed is meer aan de orde als het weggevangen wordt, in de vorm van stress

 5. D.R. zegt:

  Zwerfkatten zijn een pest voor de natuur, ze vangen met zijn allen ontzettend veel vogels weg.
  Daarom is het beste om deze kat te vangen vangen door middel een vangkooi (met een lekker hapje) en die neer te zetten op een plek waar de kat vaak gesignaleerd wordt.
  Vraag de Dierenbescherming voor het plaatsen van een geschikte kooi.

  • K. At zegt:

   U mag ‘zwerf’ best weglaten, katten in het algemeen zijn een pest voor de natuur!

   Één kat wegvangen zet geen zoden aan de dijk, maar als een ieder zijn/haar kat binnen zou houden wel

 6. D.R. zegt:

  Op FB wordt nu gezegd dat dit een oude kat met een tehuis is, dus dan is het een ander verhaal.

 7. Thea zegt:

  Je zou eens contact kunnen zoeken met stichting kat in nood in Drachtstercompagnie. Zij vangen regelmatig katten met behulp van vangkooien. Daarna wordt de kat behandeld en indien mogelijk geplaatst.

 8. Roel van der Veen zegt:

  Laat dat beestje zijn vrijheid houden .Hij is niet anders gewend om vrij te zijn en heeft zijn vaste plekjes waar hij eten krijgt. Hij doet geen vlieg kwaad.

  • De Jong zegt:

   Hallo Roel, die vrijheid ben ik met je eens, maar het gaat er om dat het beestje mank loopt en we in de veronderstelling waren dat hij geen thuis heeft. Zou mooi zijn als hij daar aan geholpen zou worden en misschien ook gecastreerd.

 9. Rick zegt:

  Het is onze kat, hij woont op de Lange Singel in Bakkeveen. We zijn ervan op de hoogte dat hij overal rond loopt want we zien hem zelf ook wel eens aan de andere kant van het dorp, dan doet hij alsof hij ons niet kent. Hij komt hier elke avond weer om te slapen en te eten. Wel vinden we het fijn dat jullie je zo bekommeren om onze kat. We zijn ervan op de hoogte dat hij mank loopt, in het begin was dit wat erger maar inmiddels hersteld hij al een beetje. Onze kat hoeft niet gevangen te worden, het is geen zwerfkat en hij wordt goed verzorgd.

  Rick

 10. CM zegt:

  Het enige zoogdier dat in staat is zijn eigen habitat willens en wetens te vervuilen is nog altijd Homo Sapiens, en niet de katachtige die rond loopt en op een gazonnetje de behoefte doet, een vogeltje pakt of een muisje verschalkt..

 11. Roel van der Veen zegt:

  Nou Rick, hij komt bij ons al jaren om een graantje mee te pikken. En blij om dat hij niet gevangen hoeft te worden. Hij is zo,n lieverd

Geef een reactie