Wie helpt Afghaans gezin ?

Timpaan Welzijn zoekt een vrijwilliger voor de begeleiding van een Afghaans gezin in Bakkeveen!

Binnenkort komt in Bakkeveen een gezin wonen uit Afghanistan. Het betreft een moeder + 4 kinderen van 8, 13 en 16 en 17 jaar (3 meisjes en 1 jongen). Zij wonen nu nog in het AZC Drachten. De dochter van 16 jaar spreekt redelijk goed Engels en de zoon van 17 woont hier al 2 jaar en kan beetje Nederlands spreken.

Binnen 4 maart en 18 maart moet het gezin verhuizen uit het AZC Drachten. Wij zoeken daarom (met spoed) iemand uit Bakkeveen die dit gezin wil helpen!

De vrijwilliger die wij zoeken is eerst vooral bezig met de verhuisbegeleiding (de eerste 8 weken ongeveer). Dus alles op de rit krijgen thuis, zorgen dat de kinderen naar school gaan, het gezin inschrijven bij de huisarts/tandarts, etc. Hierbij ondersteunt Timpaan Welzijn waar nodig.

Daarna bestaat de begeleiding meer uit het helpen bij de post/administratie en het helpen bij contacten maken in het dorp (Sociaal netwerk vergroten).

Als je wel belangstelling hebt, maar het misschien te complex vindt, dan kun je het ook samen doen met iemand anders. En voor de moeilijke administratieve zaken hebben wij zelf eventueel een vrijwilliger beschikbaar. En ten allen tijde geldt dat  Timpaan Welzijn de vrijwilliger ondersteunt waar nodig.

Is dit iets voor jou? Dan horen wij het graag!
Je kunt contact opnemen met  Timpaan Welzijn, Geertje Miedema, tel. 06-46073968 of [email protected].

Ook als er nog andere vragen zijn, kunt u contact opnemen.

Geplaatst in: Oproepen

Geef een reactie