Expositie in Nivonhuis Allardsoog

Expositie leerlingen van Jeltje Baas in Natuurvriendenhuis Allardsoog.

Drie leerlingen van Atelier Jeltje Baas Oosterstreek: Hennie van Helden-Bergsma , Corrie Steen-Kilian, Henny Lageweg-Menger, laten werk van hun hand zien.

Over de exposanten:

 • Hennie van Helden-Bergsma: Nadat ik uit het arbeidsproces raakte besloot ik om opzoek naar “iets nieuws”.  Op een rommelmarkt in België kocht ik een schilderskistje met tubes olieverf  en spulletjes waarvan  ik geen idee had wat ik er mee moest. Jeltje Baas is een plaatsgenoot en ik besloot om daar een cursus te gaan volgen. Dat bleek een goede keuze.
  Ik werk hoofdzakelijk met acryl en een enkele keer met olieverf, mijn inspiratie haal ik  uit de dingen uit mijn omgeving , wat aangeboden wordt  op les of een foto. Impressionisme heeft mijn voorkeur.
 • Corrie Steen-Kilian werkt meestal met acryl en schildert voornamelijk voor haar plezier. Vooral over onderwerpen die haar raken. Soms hanteert ze een speciale techniek waarbij ze zo summier mogelijk gebruik maakt van verf.
  Ze probeert met zo weinig mogelijk zo veel mogelijk te laten zien.
  Kijken naar kunst en dat vertalen naar iets van jezelf is haar passie.
 • Henny Lageweg-Menger
  Na diverse hobby’s  te hebben beoefend is zij in 2010 begonnen met schilderen. Zij had nog niet eerder geschilderd maar werd min of meer in het diepe gegooid toen ze voor haar 70ste verjaardag een schildercursus cadeau kreeg. Henny werkt bij voorkeur met acrylverf op doek. Via stillevens, huisjes en landschappen is ze ook met dieren begonnen. Mede door de prettige en leerzame manier van lesgeven van Jeltje  en de leuke groep medecursisten werd ze steeds enthousiaster en is het schilderen een fijne hobby geworden.

De getoonde schilderijen zijn van Hennie van Helden.

De expositie is dagelijks te bewonderen in het Natuurvriendenhuis aan de Jarig van der Wielenwei 42, Een West (Allardsoog).

Geplaatst in: NIVON Allardsoog

Geef een reactie