Impressie Hannekemaaierstocht

Van donderdag 18 t/m zaterdag 20 mei 2017 is de 8e Hannekemaaierstocht gelopen. Deze wandeltocht is voor het eerst gehouden in 2003. Willem Dolstra was destijds de initiatiefnemer. Doel is al wandelend het spoor te volgen van de Duitsers die in het voorjaar naar (Noord)-Nederland kwamen om het gras te maaien.

De wandeltocht bestaat uit een afstand van ca 90 km en wordt in 3 dagen afgelegd. Er zijn al verschillende routes gevolgd: 2x uit Neurhede (Duitsland), Exmorra, Bolsward, Holwerd, Uelsen en Lemmer. De 8e aflevering vertrok uit Bad Nieuwe Schans. Overnachting was dit jaar wel erg luxe in Hannekemaaiers begrippen: Van de Valk in Zuidbroek en Familie Hotel in Paterswolde. Wie spaart heeft wat … en hoeft niet met 15 man op 1 kamer in een groepsaccommodatie.

Er deden, zoals andere jaren, weer het maximum van 60 wandelaars mee. Het aandeel Bakkeveenster wandelaars was wat lager dan voorgaande jaren doordat er afgelopen winter een artikel over deze tocht in het Dagblad van het Noorden heeft gestaan en daardoor ook enkele Groningers heeft getrokken.

Het was goed wandelweer: grotendeels bewolkt, rond de 17 graden en een paar buitjes of wat lichte regen.

Hieronder een foto-impressie van de tocht door het Groningerland, Kop van Drenthe en het mooiste stukje Friesland. (foto’s van Fred Hoogenboom, Fokje van den Berg, Doetie Heida, Oene Roelsma, Tiny Grouwstra en Jan van Dalen)

 

 

Geplaatst in: Hannekemaaiers (wandelevenement)

1 reactie op “Impressie Hannekemaaierstocht

  1. Bea Staamer zegt:

    Ik heb er enorm van genoten .wat een sfeertje ,heerlijk hoor .En hulde voor de organisatie.
    allemaal dik in orde. Mooie route”s.

Geef een reactie