Burendag BABS

Burendag Aylvalân,Blauhûs, Burmanialân, Merskekamp, Scheltingalân.

Voor het eerst organiseerde deze buurt een burendag.

Ongeveer 40 mensen kwamen naar de boerderij van Rinse en Neeltje Haisma aan het Mandefjild, waar we op uitnodiging mochten komen.
Bij koffie en gebak hoorden we, gezeten op stropakjes, van Rinse hoe het boeren vroeger ging, nu en de verwachtingen voor de toekomst.
De jongste zoon, Jan Willem met zijn vrouw Geziena, gaan in de toekomst het bedrijf overnemen.
De volgende generatie, de kleine Rinse Geart, mochten we ook nog bewonderen, daarna een rondgang langs kalfjes, zwangere koeien en de melkafdeling. De rest van de melkkoeien waren lekker in de wei.

De kleinsten van het gezelschap staken hun neusjes door de spijlen om maar zo dicht mogelijk bij kalfjes en koeien te komen. Ze werden door hen gevoerd met stro.

Op de fiets of met de auto ging een ieder weer naar huis na een heel genoeglijke ochtend.

Geplaatst in: BABS, Buurtverenigingen

2 reacties op “Burendag BABS

  1. Klaas en Aafke Schurer zegt:

    Het was een leerzame gezellige burendag bij de fam Haisma in het mandefjild! Hele duidelijke uitleg van Haisma! Een agrarier in ,,hart en nieren” Klaas en Aafke!

  2. ytsje Wilstra zegt:

    Dat wie it hiel learsum en gesellich en fam Haisma jimme binne goed dwaande mei de bourkerij. Hiel entousjast oan it fertellen Rinse kin dat wol en is ek in echte boer. Hâld ek wol fan een praatsje it wie ek hiel goed regele ek bedankt dêrfoar. Fan Evert en Ytsje

Geef een reactie